• Tavallinen aihe

Aihe Bogballe BL700 kiertokoepellit  (Luettu 5577 kertaa)

meidän Isä

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 437
Vs: Bogballe BL700 kiertokoepellit
Ei joka kylässä ole niitä satojen hehtaarien tiloja

Minulla on paljon asiakkaina 0.5-10 ha tiloja, joilla voi olla ruiskutettavaa vuosittain vaikkapa puolisen hehtaaria, samoin lannoitteenlevitystä suursäkillinen, joskus vain puolenkymmentä pikkusäkkiä. Samoin kivisiä lohkoja kylvetään asiakkaille keskipakolevittimellä, edes suorakylvömiehet ei lähde niitä kylvämään, vetovannaskoneissa vantaat olisi eka vedolla jostain kohti kiveen kiinni jääneenä.

Hintana on 50 € plus alv tunti, enkä tee hehtaaritaksalla.

Maailma ja suomi on erilainen, ja maanviljelys täällä syrjässä on paljon erilaisempaa mitä muualla.

Joku taukki maksaa etelässä pellostaan vuokraa 500 €/ha täällä 0-100 €. Sillä muutaman satasen erolla muuten kummasti käytättää keskipakolevitinurakoijaa työntämässä kerran vuoteen hehtaarille eväät levälleen, vaikka ristiin ajaen jos ei riittävän tarkasti tule kerralla (ei oo tarvinnu kuin hs-kylvössä). Jossain levittävät viljoillekkin apulantaa keskipakolevittimellä, mutta meidän seudulle on saatu jo semmoset uutuudet kuin sijoituslannoitukseen kykenevät kylvökoneet.

No noita vuokria maksavat nyt ovatkin heitä jotka perintorahoja käyttelevät että on komiaa.   Huvittavinta vielä että samat hemmot luulee jonkun kadettuvan. Aika vaikea löytää huonompaa bisnestä kuin nuo 500e vuokrat. Yleensä maksetaan työstä että joku toinen tekee sen.  Tuossa maksetaan,  että saa itse tehdä :)