Jooo, tässä on vaan sellainen itseluotu harha, että maataloudessa tilat ei kilpaile keskenään, kyse on vaan siitä, pystyykö tila tuottamaan lihaa siihen hintaan mikä markkinoilla maksetaan 
Kaikki liha kyllä ostetaan tukialueesta riippumatta, jos sitä tuottaa teurastamon määrittelemään hintaan.
Tätä pitäisi miettiä itse asiassa vähän tarkemminkin? Silloin kun teurastamon hinta on riittävän hyvä, pärjää helpostikin. Mutta kyllähän sitten kun hinta on alhainen ja kustannukset nousee niin tilat sillä tavalla kilpailee kyllä ihan varmasti keskenään että kuka pystyy järjestämään tuotannon niin että alhaisellakin hinnalla vielä voidaan kannattavasti tuottaa. Joka ei pysty, joutuu lopettamaan. Eli kyllä pitkässä juoksussa tilat ihan varmasti kilpailee keskenään. Sama pätee maitopuolellakin, kyllä AB-alueen huonommilla tuilla oleva tila kilpailee C-alueen tilan kanssa. Jos AB-alueen tila ei saa tuotantoaan aikaiseksi merkittävästi halvemmalla kuin C-alueen vastaava suurempia tukia saava tila niin AB-alueen tila joutuu lopettamaan tuotannon. Jollaista ilmiötä taitaa olla näkyvissäkin? Että kyllä itse asiassa tilat kilpailevat keskenään. Eikös kuitenkin?
Jooo, mutta todellisessa yritysten välisessä kilpailutilanteessa, halvin tarjous voittaa, eli se voittaa joka on laskenut yleensä väärin, tai unohtanut jonkun oleellisen kuluerän laskelmista.
Tästä yleensä seuraa, että voittaja tekee tappioita, joskus jopa eniten ...
USA:ssa ja Kanadassa on tälläinen tarjousten mukaan myynti, eli käydään jonkinsortin huutokauppa, se suosii isoja tuottajia, koska niillä on isoja myyntieriä millä esim. teurastamot varmistaa raaka-aineiden saannin, pikkutilojen erät poljetaan sitten alemmaksi ja ne ovat tavallaan laskunmaksajia ...
Suomessahan hinnat on varsin vakaat ja tavaran saa aina kaupaksi, ei se jää jussille käsiin koskaan, tietääkseni ...
Eli kilpailu käydään ostotoiminnassa, kulujen tarkalla seurannalla tila tekee tuloksen.
Jossei sitten sorru maksamaan ylisuuria vuokria tai ota liikaa velkaa.