Eikös tämä juuri sopinut kuorellisille lajikkeille? Kuoren sulavuus paranee eikä jyviä enää mene elukan läpi kokonaisina. Muistaisin jostain piskelleeni että kuoren rehuarvo paranee 0,1 ry/kgka.
Jo sotien jälkeen on rehupulassa ureoitu olkea, kuulemma. Nykyiset aktiiviviljelijät eivät tästä ole monet kuulleetkaan. Taannoin etsin tietoja niin puhuttiin myös ammonoinnista.
Terminator laittoi: "Kyllä se on kiellettu koko unionissa, irlantilaiset ei vain välitä siitä säänöstä.
Lipeää ei muistaakseni ole hyväksytty eläinten ruokintaan."
Lipiä tekee kipiää. Jonkun lehtijutun jälkeen selvittelin joskus asiaa. A-rehun Kimmo Kytölä tiesi asiasta jotain, vaikkei enemmän sian ruokinnan kanssa työskentelevänä käytännön kokemusta tainnut olla. Runsaampi kuoren määrä vaati niin paljon lisää ainetta, että kustannukset karkaavat ainakin kauran käsittelyssä. Helmisoodasta hänen kanssaan puhuttiin. Lipeä on englanniksi caustic soda ja jossain mainitaan myös pearl caustic soda. Googletelkaa noita, en tiedä onko se helmi vain olomuoto? Biltemasta kai saa lipeää alle apteekkihinnan.
Pappa kävi Tanskassa olkireissulla 70-ja 80-lukujen vaihteessa. Siellä sutattiin lipeän kanssa niihin aikoihin. Kyllä meilläkin kokeiltiin sitä sen jälkeen. Lipeän kanssa pelattiin myös vasikoita nupoutettaessa. Helppo sillä on saada aikaan pysyviä muutoksia kudoksiin.
Itse olen tehnyt/teettänyt urea-ja ammoniakkiolkia emolehmille 90-luvun alussa. Urean kaasuuntuminen onnistuu lämpimämmissä maissa puintiaikaan. Suomessa litku on käytännössä levitettävä aivan tasan. Ensin timoteinoljen, sitten CAP-säilörehujen ja muiden sivutuoteiden tarjonta tällä seudulla korvasi kemialliset kokeilut. ammoniakkimestari kertoi Perniössä olleen lakimiesten omistama sonnienkasvatus Oy, jossa ammoniakin kanssa pelattiin.
On täsä mailmasa montaa laijja touhua ollu!On muuten viimeiset
Neuvostoliittolaiset ureat juuri menossa appeen mausteeksi. Tuli tuota otettua nuppikuorma 1991 (ja perävaunussa raakafosfaatttia) kun kansallinen maatalouspolitiikka räväytti typpi-ja fosforiveron muodossa 51% lisää hintaa. EU:n tullen hinta putosi niin, että vasta nyt raskittee käyttää.
Jyviäkin voi säilöä urealitkulla
http://www.farmit.net/farmit/fi/03_kasvinviljely/02_kasvuohjelma/175_erikoiskasvit/murskevilja/index.jspjoskaan ei kehuta:
http://www.valio.fi/maitojame/ruok99/rkokov.htmSiinä touhussa ihmiset jäävät pääsääntöisesti henkiin ja viljaan tulee valkuaisen raaka-ainetta lisää.
Tai lennä
Ryänärillä kuningaskuntaan ja osta
pussillinen joka sorttia ja muuta Eviraan asumaan.