Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Eläimiä rääkätään  (Luettu 15253 kertaa)

MLK

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 582
  • Agronjetin ryhityskehmä
Vs: Eläimiä rääkätään
Oli siinä ihan asiaakin,totesivat että teurastamoissa on rakenteellisia ongelmia jotka tekevät työskentelystä vaikeaa.Lammas on aina ongelma,paljon pienempi kuin pihvisonni,silti pitäs samoissa tiloissa teurastaa,niin pöljäkin vielä et tuppaa helposti meneemään semmotteeks "ota kiinni mistä saat"touhuks :P
"Jos seipään molemmissa päissä on pässinpää,kumman osa on onnekkaampi?"
  Bisquit

navettapiika

  • Vieras
Vs: Eläimiä rääkätään
Tuo asiantuntija puhui kyllä asiaa, tuo lontoon murretta vääntänyt.  Olisi varmaan hänen tietämyksellään kysyntää täällä meillä Suomessakin.. ::)

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Vs: Eläimiä rääkätään
"Pieksää kuin vierasta sikaa" - sanonnalle löytyy siis tosipohjaa.
Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

Sepeteus

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 37228
Vs: Eläimiä rääkätään
MOT  TV1 klo 20.00 tänään.

Selittää hyvin suurien lihatalojen lihan laadun. 🎃

"Tervalihaa"
Selitäppä Markku Kesola  "tervaliha" ja miten se tulee.Olethan "melkein" maa ja metsätieteiden kandidaatti.
Elimistö happamoituu stressissä ja se happamuus pilaa lihan. Jos saa muut arvata

Pieleen meni. Normaalisti lihan ph laskee teurastuksen jälkeen. Tervalihassa nousee.

Tervalihan syntyyn vaikuttaa voimakkaasti eläimen ennen teurastusta kokema pitkäaikainen stressi, joka laskee lihasten glykogeenipitoisuutta, sekä stressin aiheuttama adrenaliinin ja noradrenaliinin voimakas eritys, joka muuttaa lihassolujen aineenvaihdunnan anaerobiseksi jo ennen teurastusta.
Elävän lihaksen pH on noin 7,0–7,2. Teurastuksen jälkeen lihassolujen pyrkimys säilyttää sisäinen ATP-pitoisuutensa tasolla 8–10 µmol/g aiheuttaa sen, että solut alkavat käyttää glykogeeniä energiantuotantoon. Koska verenkierto on teurastuksen jälkeen loppunut, solut eivät voi tuottaa energiaa aerobisesti. Siksi ne käyttävät glykogeeniä hajottaen sen laktaatiksi. Normaalisti tämä aiheuttaa lihassa sen pH:n laskun tasolle 5,5, joka on siis normaalin tuoreen lihan pH-arvo. Stressaantuneen eläimen lihassolut ovat jo ennen teurastusta käyttäneet glykogeenin loppuun, joten reaktio ei saa tarvitsemaansa "polttoainetta" ja lihan pH jää tasolle 6,0–6,4. Korkea pH vaikuttaa paitsi lihan epänormaaliin väriin, myös säilyvyyteen.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Eläimiä rääkätään
MOT  TV1 klo 20.00 tänään.

Selittää hyvin suurien lihatalojen lihan laadun. 🎃

"Tervalihaa"
Selitäppä Markku Kesola  "tervaliha" ja miten se tulee.Olethan "melkein" maa ja metsätieteiden kandidaatti.
Elimistö happamoituu stressissä ja se happamuus pilaa lihan. Jos saa muut arvata

Pieleen meni. Normaalisti lihan ph laskee teurastuksen jälkeen. Tervalihassa nousee.

Tervalihan syntyyn vaikuttaa voimakkaasti eläimen ennen teurastusta kokema pitkäaikainen stressi, joka laskee lihasten glykogeenipitoisuutta, sekä stressin aiheuttama adrenaliinin ja noradrenaliinin voimakas eritys, joka muuttaa lihassolujen aineenvaihdunnan anaerobiseksi jo ennen teurastusta.
Elävän lihaksen pH on noin 7,0–7,2. Teurastuksen jälkeen lihassolujen pyrkimys säilyttää sisäinen ATP-pitoisuutensa tasolla 8–10 µmol/g aiheuttaa sen, että solut alkavat käyttää glykogeeniä energiantuotantoon. Koska verenkierto on teurastuksen jälkeen loppunut, solut eivät voi tuottaa energiaa aerobisesti. Siksi ne käyttävät glykogeeniä hajottaen sen laktaatiksi. Normaalisti tämä aiheuttaa lihassa sen pH:n laskun tasolle 5,5, joka on siis normaalin tuoreen lihan pH-arvo. Stressaantuneen eläimen lihassolut ovat jo ennen teurastusta käyttäneet glykogeenin loppuun, joten reaktio ei saa tarvitsemaansa "polttoainetta" ja lihan pH jää tasolle 6,0–6,4. Korkea pH vaikuttaa paitsi lihan epänormaaliin väriin, myös säilyvyyteen.
Joo, vedin lonkalta jotain, kun en viitsinyt katsoa wikipediasta  :D
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Sepeteus

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 37228
Vs: Eläimiä rääkätään
MOT  TV1 klo 20.00 tänään.

Selittää hyvin suurien lihatalojen lihan laadun. 🎃

"Tervalihaa"
Selitäppä Markku Kesola  "tervaliha" ja miten se tulee.Olethan "melkein" maa ja metsätieteiden kandidaatti.
Elimistö happamoituu stressissä ja se happamuus pilaa lihan. Jos saa muut arvata

Pieleen meni. Normaalisti lihan ph laskee teurastuksen jälkeen. Tervalihassa nousee.

Tervalihan syntyyn vaikuttaa voimakkaasti eläimen ennen teurastusta kokema pitkäaikainen stressi, joka laskee lihasten glykogeenipitoisuutta, sekä stressin aiheuttama adrenaliinin ja noradrenaliinin voimakas eritys, joka muuttaa lihassolujen aineenvaihdunnan anaerobiseksi jo ennen teurastusta.
Elävän lihaksen pH on noin 7,0–7,2. Teurastuksen jälkeen lihassolujen pyrkimys säilyttää sisäinen ATP-pitoisuutensa tasolla 8–10 µmol/g aiheuttaa sen, että solut alkavat käyttää glykogeeniä energiantuotantoon. Koska verenkierto on teurastuksen jälkeen loppunut, solut eivät voi tuottaa energiaa aerobisesti. Siksi ne käyttävät glykogeeniä hajottaen sen laktaatiksi. Normaalisti tämä aiheuttaa lihassa sen pH:n laskun tasolle 5,5, joka on siis normaalin tuoreen lihan pH-arvo. Stressaantuneen eläimen lihassolut ovat jo ennen teurastusta käyttäneet glykogeenin loppuun, joten reaktio ei saa tarvitsemaansa "polttoainetta" ja lihan pH jää tasolle 6,0–6,4. Korkea pH vaikuttaa paitsi lihan epänormaaliin väriin, myös säilyvyyteen.
Joo, vedin lonkalta jotain, kun en viitsinyt katsoa wikipediasta  :D

Ymmärrän, sulla tuli mieleen se urheilijoiden termi, maitohapoille. 😊

V. Allan Haakert

  • Vieras
Vs: Eläimiä rääkätään
Pienteurastamo, joka on saanut muuta julkisuutta jokunen aika sitten mm. lehdistössä. Erään teurastajan voi tunnistaa helposti. Katsokaapa tarkkaan. Huonoa mainosta taas kerran.

Suuri Ajattelija

  • Vieras
Vs: Eläimiä rääkätään
Joo, vedin lonkalta jotain, kun en viitsinyt katsoa wikipediasta  :D
Wikipediasta löytyy ja mikä mukavinta, asiantuntija-Sepe ei itse ymmärrä viestinsä sisällöstä sanaakaan ;D

Sepeteus

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 37228
Vs: Eläimiä rääkätään
Joo, vedin lonkalta jotain, kun en viitsinyt katsoa wikipediasta  :D
Wikipediasta löytyy ja mikä mukavinta, asiantuntija-Sepe ei itse ymmärrä viestinsä sisällöstä sanaakaan ;D

Onko sillä mitään merkitystä. Tärkeintä on se, että kuluttajat ymmärtää. 😊

Viimeksi muokattu: 26.10.15 - klo:22:19 kirjoittanut Sepeteus

Viljelijä

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4372
Vs: Eläimiä rääkätään
  Pitkien kuljetusten aikana myös tervalihaa tulee, eläimet rymyää kuljetuksen aikana. Teurastamoitten ongelmat pitäs hoitaa viranomaisten kesken, ei suuri yleisö ole mikään asiantuntija näissä. Koko ohjelman(en katsonut kuin pätkiä) tarkoitus oli........? Kuvaajat oli pantannu materiaalin 2 v?

Suuri Ajattelija

  • Vieras
Vs: Eläimiä rääkätään
Ruma juttu, mutta toisaalta ei se kovin nättiä ole, kun susi panee lampaan tai hirven hengiltä. Kissa-hiirileikistäkin saisi todellisen kauhunäytelmän.

Suuri Ajattelija

  • Vieras
Vs: Eläimiä rääkätään
MOT  TV1 klo 20.00 tänään.
Ei tuollaista tapahdu C-alueella....



milkboi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4541
  • Kiima ja kateus.Ne maailmaa pyörittää.
Vs: Eläimiä rääkätään
  Pitkien kuljetusten aikana myös tervalihaa tulee, eläimet rymyää kuljetuksen aikana. Teurastamoitten ongelmat pitäs hoitaa viranomaisten kesken, ei suuri yleisö ole mikään asiantuntija näissä. Koko ohjelman(en katsonut kuin pätkiä) tarkoitus oli........? Kuvaajat oli pantannu materiaalin 2 v?
joulu lähestyy,niin pitää aktivoitua.Vedetäänkö soijamaitoon käytettävän soijan niskaan glyfoa?
On se hienoo...lehmät lypsää yötä päivää,pyhät arjet,,,ja kustannukset laukkaaa!Pessimisti ei pety.

Pekkis

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 142
Vs: Eläimiä rääkätään
  Pitkien kuljetusten aikana myös tervalihaa tulee, eläimet rymyää kuljetuksen aikana. Teurastamoitten ongelmat pitäs hoitaa viranomaisten kesken, ei suuri yleisö ole mikään asiantuntija näissä. Koko ohjelman(en katsonut kuin pätkiä) tarkoitus oli........? Kuvaajat oli pantannu materiaalin 2 v?
joulu lähestyy,niin pitää aktivoitua.Vedetäänkö soijamaitoon käytettävän soijan niskaan glyfoa?

No ei tietenkään! Kaikki soijapavut kasvatetaan kuin luomuna.. ::)

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.
Vs: Eläimiä rääkätään
  Pitkien kuljetusten aikana myös tervalihaa tulee, eläimet rymyää kuljetuksen aikana. Teurastamoitten ongelmat pitäs hoitaa viranomaisten kesken, ei suuri yleisö ole mikään asiantuntija näissä. Koko ohjelman(en katsonut kuin pätkiä) tarkoitus oli........? Kuvaajat oli pantannu materiaalin 2 v?

Oli ihan perus puutumista kuolemaan noilla ihmisillä. Ne teki vain hommia eikä millään ollut mitään väliä. Jonkinlainen tieto asian tilasta on varmasti ollut tuottajilla mutta mitään ei ole oikein pystytty tekemään kun viimeistään joku hygienia direktiivi on estänyt kaiken.

Ainut millä ko toiminta saataisi oikeasti hallintaan olisi että teuraskuskit tappaisi eläimen tilalla ja se tehtäis järeämmin asein kuin pulttipyssyllä. Silloin jokaisella eläimellä olisi valvoja joka pitäisi huolen että kohtelu olisi asianmukaista. Sitten vasta annettaisi kuollut eläin kylmäkuljetettavaksi teurastamolle.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.