• Tavallinen aihe

Aihe Hiilen sidontaa  (Luettu 8605 kertaa)

Rakkine

  • Vieras
Vs: Hiilen sidontaa
Kaiken Kaikkiaan hullua on myös tuo järjettömiin mittakaavoihin noussut vanhojen ikimetsien suojelu .eihän pystyyn kuollut lahoava rääsikkö mitään hiiltä sido . Tuollaisessa vanhassa ikimetsässä ei ole minkäänlaista pohjakasvillisuuttakaan ,ei ole siis mitään muuta elämää kun tuholaishyönteisiä ja lahottajasieniä .

Vanha metsä on tasapainotilassa. Eli ei ole hiilinielu eikä lähde, metsän hakkuu/raivaus/poltto muuttaa sen pinta-alan merkittäväksi hiilen lähteeksi ensin, ja sitten taas kasvaessaan metsä muuttuu hiilinieluksi, joka pystyy EHKÄ ottamaan takaisin sen metsän hakkuussa vapautuneen hiilen. Kivihiilen ja öljyn hiilipäästöt pystytään kompensoimaan vain istuttamalla lisää metsiä ja muita hiiltä sitovia kasvustoja.

Ainoa tapa, millä vanha metsä ei olisi itsensä kokoinen hiilipäästö, on kaadetun puuaineksen säilöminen johonkin, esimerkiksi rakennuksiin tai upottamalla suohon. Rakennuksissakin mesän hiili on poissa ilmakehäkierrosta vain seuraavaan tulipaloon tai purkuun asti, suossa seuraavaan ojitukseen asti.

-SS-

Hiilensidonnasta yritetään nyt tehdä hokkuspokkustemppua, millä yritetään välttää väistämätön,  eli pakollinen fossiilisten päästöjen vähentäminen. Kun ei haluta väistämättä edessä häämöttävää elintason laskua ja kokonaisvaltaista elämäntapamme muutosta, niin on keksitty hiilensidonta-hokkuspokkustemppu. Mutta jokainen tervejärkinen tajuaa, että hiiltä ei voi loputtomasti sitoa, koko maapallon maapinta-alankaan metsittäminen ei riitä, jos hiilidioksidipäästöjä ei vähennetä radikaalisti. 

Kaikki

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 806
Vs: Hiilen sidontaa
http://www.maaseutumedia.fi/hiilidioksidi-kaikkien-kaveri-etenkin-koyhan/ Maapallolta loppuu Kaikki elämä sitten kun saavutetaan vihervasurien ajama hiilineutraalius  :(