date=1228842223]
Irlannissa tämä dioksiinimyrkky-skandaali, joka on levinnyt myös nautapuolelle, ei ole kumminkaan johtanut siihen että naudanliha vedettäisiin pois markkinoilta.
Ilmeisesti dioksiini ei ole yhtä vaarallista naudanlihan kanssa nautittuna ...
[/quote]
Eikö korvamerkittyjä elukoita tai niitten lihoja pystytäkkään jäljitämään reaaliajassa? Luulisi olevan helppoa kun tietää mille tiloille on toimitettu dioksiinirehua ja seurataan sen jälkeen teurastettujen elukoitten lihan kulku maailmalla ja kun kaikkitieto pitäisi olla tietokoneilla niin sen pitäisi käydä nappiapainamalla hetkessä, vai laittaako Suomalainenkin mullinkasvattaja vai byrokraatin palkkapussin kasvattamisen takia korvamerkkejä?
[/quote]
Korvamerkkien tarkoitus on nimenoamaan löytää viallisen raakaaineen eli lihan alkuperä . Eikun hakemaan
[/quote]
Korvamerkin tarkoitus on löytää tukihuijjari. Ei mitään muuta virkaa sillä ole. Kun luovutaan tukiaisista, ei tarvita korvamerkkiäkään
[/quote]
No sinut ne löytää muutenki
Et vissiin tiijä että karijan omistajatki tarttee merkkejä elukoillaan että pystyvät tunnistaan ne.
Kyllähä niitä sen jäläkee ku teurastamolla merkin roskiin pistää, ei tunnista mikkään.
[/quote]
15 vuotta takaperin kun vielä lihaa työkseni leikkasin jokaiseen naudan neljännekseen kiinnitettiin muovitettu paperinpala jossa oli viivakoodi ja numeroita,tuskin siitä EU:n myötä luovuttiin.Pihvirotuset merkattiin,punnittiin ja pakattiin tarvittaessa erikseen.Taisi olla eläinlääkärin apulaisen hommaa kiinnittää tunnisteet teurastuksen ja luokituksen yhteydessä.