Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Irkkuliha/dioksiini  (Luettu 5340 kertaa)

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Irkkuliha/dioksiini
Osuit kerrankin oikeaan asiaan.

  Osun aina kymppiin. Kaikki ei vaan sitä huomaa :D

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Irkkuliha/dioksiini
Sian perspakarassa ei pitäis numeroa näkyä .kyljistä kyllä . Numero löytyy korvasta myös ja on tuottajan numero joka sian on kasvattanut . Jos korvasta ja kyljestä löytyy sama numero on possu syntynyt ja kasvanut samalla tuottajalla . Teurastamolta pitää pystyä korvamerkin perusteella jäljittämään tila mistä nauta on lähtöisin .

 :P

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Irkkuliha/dioksiini
Sian perspakarassa ei pitäis numeroa näkyä .kyljistä kyllä . Numero löytyy korvasta myös ja on tuottajan numero joka sian on kasvattanut . Jos korvasta ja kyljestä löytyy sama numero on possu syntynyt ja kasvanut samalla tuottajalla . Teurastamolta pitää pystyä korvamerkin perusteella jäljittämään tila mistä nauta on lähtöisin .

 :P

Jos liha pystytään selvittämään, niin tarkkaan, että mikä korvamerkki sillä on ollut, niin sen jälkeen kyllä selviää eläimen muutkin liikut päivämäärän tarkkuudella, missä se milloinkin on ollut ...

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Irkkuliha/dioksiini
Sialla tatuoidaan korvaan ja kylkiin numerot

ENTER

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8067
Vs: Irkkuliha/dioksiini
Irlannissa tämä dioksiinimyrkky-skandaali, joka on levinnyt myös nautapuolelle, ei ole kumminkaan johtanut siihen että naudanliha vedettäisiin pois markkinoilta.

Ilmeisesti dioksiini ei ole yhtä vaarallista naudanlihan kanssa nautittuna ...

Eikö korvamerkittyjä elukoita tai niitten lihoja pystytäkkään jäljitämään reaaliajassa? Luulisi olevan helppoa kun tietää mille tiloille on toimitettu dioksiinirehua ja seurataan sen jälkeen teurastettujen elukoitten lihan kulku maailmalla ja kun kaikkitieto pitäisi olla tietokoneilla niin sen pitäisi käydä nappiapainamalla hetkessä, vai laittaako Suomalainenkin mullinkasvattaja vai byrokraatin palkkapussin kasvattamisen takia korvamerkkejä?

Korvamerkkien tarkoitus on nimenoamaan löytää viallisen raakaaineen eli lihan alkuperä . Eikun hakemaan  ::)

  Korvamerkin tarkoitus on löytää tukihuijjari. Ei mitään muuta virkaa sillä ole. Kun luovutaan tukiaisista, ei tarvita korvamerkkiäkään :D

No sinut ne löytää muutenki ;D

Et vissiin tiijä että karijan omistajatki tarttee merkkejä elukoillaan että pystyvät tunnistaan ne. :D

Kyllähä niitä sen jäläkee ku teurastamolla merkin roskiin pistää, ei tunnista mikkään.
Elämä edessä, niska takana.
http://www.youtube.com/watch?v=2DVb-Lvk4iY

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Irkkuliha/dioksiini
  Osun aina kymppiin. Kaikki ei vaan sitä huomaa :D

joo ei. Joskus ku menee naapurin tauluun ;D

Ja kotimaisuus on valttia niin kauan, kun ei mennä ali sieltä mistä aita on poikki.....
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

gonemies

  • Vieras
Vs: Irkkuliha/dioksiini
>>>Sian perspakarassa ei pitäis numeroa näkyä

Kyllä persustinpuolelta löytyy porsastuottajan numero.

Ne kylkinumerot on sitten lihasiankasvattajan.

SiKari

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 348
Vs: Irkkuliha/dioksiini
Ennen, (muutamia vuosia sitten) tatuoitiin lihasikaloihin lähteviin porsaisiin kinkkuun porsastuottajan numero. Nykyisin tatuoidaan porsaat korvaan alle viikon ikäisinä, samalla kun pallit leikataan, raudat annetaan jos pistoksina ja kuka sitten vielä hampaat leikkaa tai hioo ja korvia loveaa, (mikä sinänsa on turhaa työtä, ellei ole jalostaja). Teuraaksi lähteviin tatuoidaan kylkiin lihasikakasvattajan numero. Teurastetuissa sioissa on kinkussa eläinlääkärin tarkastusmerkintä ja kylkiin tulee lihaprosentti. Tuottajapalautuksena otettuihin takaneljänneksiin pari viikkoa sitten tatuoin kinkkuun lihasikanumeron, ihan piruuttani nähdäkseni tuleeko oma sika takaisin, no eipä tullut oma kasvattama sika Atriasta.

Puppugeneraattori

  • Vieras
Vs: Irkkuliha/dioksiini
Ennen, (muutamia vuosia sitten) tatuoitiin lihasikaloihin lähteviin porsaisiin kinkkuun porsastuottajan numero. Nykyisin tatuoidaan porsaat korvaan alle viikon ikäisinä, samalla kun pallit leikataan, raudat annetaan jos pistoksina ja kuka sitten vielä hampaat leikkaa tai hioo ja korvia loveaa, (mikä sinänsa on turhaa työtä, ellei ole jalostaja). Teuraaksi lähteviin tatuoidaan kylkiin lihasikakasvattajan numero. Teurastetuissa sioissa on kinkussa eläinlääkärin tarkastusmerkintä ja kylkiin tulee lihaprosentti. Tuottajapalautuksena otettuihin takaneljänneksiin pari viikkoa sitten tatuoin kinkkuun lihasikanumeron, ihan piruuttani nähdäkseni tuleeko oma sika takaisin, no eipä tullut oma kasvattama sika Atriasta.

Jotain vikaa täytyy olla nykyisin tuossa  pallien leikkaamisessa, kun lihasikalaan tulevissa porsaissa on jo valmiiksi isoja tyriä. Kuka tyrii, kun tulee tyrii?  älkää tyritkö siellä porsassikaloissa, ettei tuu tyriä.

Viimeksi muokattu: 10.12.08 - klo:14:25 kirjoittanut Puppugeneraattori

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kyllä se tyrä on siellä jo olemassa ei sitä leikkuulla aiheuteta. Syliin tulevia suolia voi yrittää tunkea takaisi ja ommella sitten haava kiinni. Mutta taloudellisin lopputulos tässä tuotannollistaloudellisessa kriisitilanteessa on nappi otsaan ja koirille. 
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

Puppugeneraattori

  • Vieras
Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kyllä se tyrä on siellä jo olemassa ei sitä leikkuulla aiheuteta. Syliin tulevia suolia voi yrittää tunkea takaisi ja ommella sitten haava kiinni. Mutta taloudellisin lopputulos tässä tuotannollistaloudellisessa kriisitilanteessa on nappi otsaan ja koirille. 

Onhan se tietysti noinkii...

jeep

  • Vieras

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Irkkuliha/dioksiini
Jos osto porsaat on huonoja niin perustaa yhdistelmä sikalan . Laadun tuottaminen on "helppoa" ;D

koivumaki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3674
  • Valtra CNH TopliftStaja Kaweco
Vs: Irkkuliha/dioksiini
Jaaha,lakkaka penkomast niit suoli!

vastaus alkup kysymykseen on hukas

MLK

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 581
  • Agronjetin ryhityskehmä
Vs: Irkkuliha/dioksiini
date=1228842223]
Irlannissa tämä dioksiinimyrkky-skandaali, joka on levinnyt myös nautapuolelle, ei ole kumminkaan johtanut siihen että naudanliha vedettäisiin pois markkinoilta.

Ilmeisesti dioksiini ei ole yhtä vaarallista naudanlihan kanssa nautittuna ...
[/quote]

Eikö korvamerkittyjä elukoita tai niitten lihoja pystytäkkään jäljitämään reaaliajassa? Luulisi olevan helppoa kun tietää mille tiloille on toimitettu dioksiinirehua ja seurataan sen jälkeen teurastettujen elukoitten lihan kulku maailmalla ja kun kaikkitieto pitäisi olla tietokoneilla niin sen pitäisi käydä nappiapainamalla hetkessä, vai laittaako Suomalainenkin mullinkasvattaja vai byrokraatin palkkapussin kasvattamisen takia korvamerkkejä?
[/quote]

Korvamerkkien tarkoitus on nimenoamaan löytää viallisen raakaaineen eli lihan alkuperä . Eikun hakemaan  ::)
[/quote]

  Korvamerkin tarkoitus on löytää tukihuijjari. Ei mitään muuta virkaa sillä ole. Kun luovutaan tukiaisista, ei tarvita korvamerkkiäkään :D
[/quote]

No sinut ne löytää muutenki ;D

Et vissiin tiijä että karijan omistajatki tarttee merkkejä elukoillaan että pystyvät tunnistaan ne. :D

Kyllähä niitä sen jäläkee ku teurastamolla merkin roskiin pistää, ei tunnista mikkään.
[/quote]

15 vuotta takaperin kun vielä lihaa työkseni leikkasin jokaiseen naudan neljännekseen kiinnitettiin muovitettu paperinpala jossa oli viivakoodi ja numeroita,tuskin siitä EU:n myötä luovuttiin.Pihvirotuset merkattiin,punnittiin ja pakattiin tarvittaessa erikseen.Taisi olla eläinlääkärin apulaisen hommaa kiinnittää tunnisteet teurastuksen ja luokituksen yhteydessä.
"Jos seipään molemmissa päissä on pässinpää,kumman osa on onnekkaampi?"
  Bisquit