Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Maatalouden ja elintarviketeollisuuden musta päivä  (Luettu 4038 kertaa)

Herra Heinamaki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4632

Pienemmät riskit pienemmissä yksiköissä. Ja Valio helvettiin koko systeemistä. Bulkkia tuupataan lehmälöistäkin maailmalle aivan liikaa.

Nyt en tuota ymmärrä...

Bulkkituotantoa on tällä hetkellä pakata vain rasvavakioituja maitoja ja happamaksi päässyttä (sanotaan piimäksi).

Kun tuo sektori "siivotaan" pois jäljelle jää iso Valio ja muutamia pieniä erikoistuneita mm. Juustoportti.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI

Ei vaan bulkista pitäis päästä eroon joka sektorilla.
Keinot pöytään sitten. Bulkkia syntyy, kun jostain tuotteesta tulee suosittua ja sitä kulutetaan paljon....eli epäsuosittu ei ole bulkkia :D ;D

 Jokainen kuvittelee olevansa niin yksilöllinen ja individuaali, mutta silti tekee kaikesta sisäänmättämästään paskaa. Teknologia tuo kyllä jossain vaiheessa yksittäisvalmistamisen kaikkien ulottuville ja silloin ei tuoteta eikä kuluteta bulkkia. Siihen asti sitkistellään ja hyödynnettään eroosion uhria, suuruuden ekonomiaa.....

Ei vaan bulkkia on se, että jalostusaste on minimaalinen ja tuotetta on perkeleesti. Suomessa eräs nimeltämainitsematon meijeri on tyrinny koko homman väsyttämällä kilpailijoita markkinoilta. Innovatiivisuus katoaa, kun ei tarvii sillä tavalla riehumalla innovoida. Suurista yksiköistä ei ole tähän kelkkaan, koska kun on paljon elukoita, niin on sitä hommaakin ihan tarpeeks. Voidaan vain siten luoda bulkkia jonon jatkoksi.

Elukka määrällä ei nyt oikeasti ole mitään tekemistä innovoinnin kanssa. Maatilan ainut tavoite on tuottaa kustannustehokkaasti hyvälaatuista maitoa ja se on meijerin asia hoitaa sitten innovatiivinen jatkojalostus. Maatilakokoluokassa innovaatiot ja tehokkuudet on kuitenkin isoissa. Pienien tehokkuus liittyy enemmin tuottajan selkänahasta tekemiseen ja perämettiin mutta mitään tekemistä innovaatiolla sillä asialla ei ole.

Kyllä sinä voit ruveta tekemään tilajuustoja, jäätelöitä ja jogurteja. Saada niistä aikaan Brandin ja mahdolisesti rikastua. Vielä kun pidät huolen että sinun Brandi tuotteita on saatavilla rajoitetusti etkä sorru ylituotantoon.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.

Ei vaan bulkista pitäis päästä eroon joka sektorilla.
Keinot pöytään sitten. Bulkkia syntyy, kun jostain tuotteesta tulee suosittua ja sitä kulutetaan paljon....eli epäsuosittu ei ole bulkkia :D ;D

 Jokainen kuvittelee olevansa niin yksilöllinen ja individuaali, mutta silti tekee kaikesta sisäänmättämästään paskaa. Teknologia tuo kyllä jossain vaiheessa yksittäisvalmistamisen kaikkien ulottuville ja silloin ei tuoteta eikä kuluteta bulkkia. Siihen asti sitkistellään ja hyödynnettään eroosion uhria, suuruuden ekonomiaa.....

Ei vaan bulkkia on se, että jalostusaste on minimaalinen ja tuotetta on perkeleesti. Suomessa eräs nimeltämainitsematon meijeri on tyrinny koko homman väsyttämällä kilpailijoita markkinoilta. Innovatiivisuus katoaa, kun ei tarvii sillä tavalla riehumalla innovoida. Suurista yksiköistä ei ole tähän kelkkaan, koska kun on paljon elukoita, niin on sitä hommaakin ihan tarpeeks. Voidaan vain siten luoda bulkkia jonon jatkoksi.

Elukka määrällä ei nyt oikeasti ole mitään tekemistä innovoinnin kanssa. Maatilan ainut tavoite on tuottaa kustannustehokkaasti hyvälaatuista maitoa ja se on meijerin asia hoitaa sitten innovatiivinen jatkojalostus. Maatilakokoluokassa innovaatiot ja tehokkuudet on kuitenkin isoissa. Pienien tehokkuus liittyy enemmin tuottajan selkänahasta tekemiseen ja perämettiin mutta mitään tekemistä innovaatiolla sillä asialla ei ole.

Kyllä sinä voit ruveta tekemään tilajuustoja, jäätelöitä ja jogurteja. Saada niistä aikaan Brandin ja mahdolisesti rikastua. Vielä kun pidät huolen että sinun Brandi tuotteita on saatavilla rajoitetusti etkä sorru ylituotantoon.

Mun täytyy tasaisin väliajon nipistää itseään että ei sorru näihin sivuraiteihin niin kauan kun navetta on pihalla. Kaikki sivutoimi on tähän navettaan nähden sen verran nappikauppaa että niitä ei saa tuottamaan millään. Vaatii melkomoisia systeemejä että joka päivä jalostaa meidänkin navetan maidot joksikin ja saa ne viellä myydyksikin.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI

Ei vaan bulkista pitäis päästä eroon joka sektorilla.
Keinot pöytään sitten. Bulkkia syntyy, kun jostain tuotteesta tulee suosittua ja sitä kulutetaan paljon....eli epäsuosittu ei ole bulkkia :D ;D

 Jokainen kuvittelee olevansa niin yksilöllinen ja individuaali, mutta silti tekee kaikesta sisäänmättämästään paskaa. Teknologia tuo kyllä jossain vaiheessa yksittäisvalmistamisen kaikkien ulottuville ja silloin ei tuoteta eikä kuluteta bulkkia. Siihen asti sitkistellään ja hyödynnettään eroosion uhria, suuruuden ekonomiaa.....

Ei vaan bulkkia on se, että jalostusaste on minimaalinen ja tuotetta on perkeleesti. Suomessa eräs nimeltämainitsematon meijeri on tyrinny koko homman väsyttämällä kilpailijoita markkinoilta. Innovatiivisuus katoaa, kun ei tarvii sillä tavalla riehumalla innovoida. Suurista yksiköistä ei ole tähän kelkkaan, koska kun on paljon elukoita, niin on sitä hommaakin ihan tarpeeks. Voidaan vain siten luoda bulkkia jonon jatkoksi.

Elukka määrällä ei nyt oikeasti ole mitään tekemistä innovoinnin kanssa. Maatilan ainut tavoite on tuottaa kustannustehokkaasti hyvälaatuista maitoa ja se on meijerin asia hoitaa sitten innovatiivinen jatkojalostus. Maatilakokoluokassa innovaatiot ja tehokkuudet on kuitenkin isoissa. Pienien tehokkuus liittyy enemmin tuottajan selkänahasta tekemiseen ja perämettiin mutta mitään tekemistä innovaatiolla sillä asialla ei ole.

Kyllä sinä voit ruveta tekemään tilajuustoja, jäätelöitä ja jogurteja. Saada niistä aikaan Brandin ja mahdolisesti rikastua. Vielä kun pidät huolen että sinun Brandi tuotteita on saatavilla rajoitetusti etkä sorru ylituotantoon.

Mun täytyy tasaisin väliajon nipistää itseään että ei sorru näihin sivuraiteihin niin kauan kun navetta on pihalla. Kaikki sivutoimi on tähän navettaan nähden sen verran nappikauppaa että niitä ei saa tuottamaan millään. Vaatii melkomoisia systeemejä että joka päivä jalostaa meidänkin navetan maidot joksikin ja saa ne viellä myydyksikin.

Mutta mahdolista se on!

Briteissä käytiin parilla tilalla. Toinen tuotti jäätelöä ja toinen pullotti maitoa lähi kaupunkiin. Ylimääräiset laitettiin sitten paikalliseen meijeriin menemään. Kummassakin oli jotain 300 lehmää lypsyasemalla.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.

Ei vaan bulkista pitäis päästä eroon joka sektorilla.
Keinot pöytään sitten. Bulkkia syntyy, kun jostain tuotteesta tulee suosittua ja sitä kulutetaan paljon....eli epäsuosittu ei ole bulkkia :D ;D

 Jokainen kuvittelee olevansa niin yksilöllinen ja individuaali, mutta silti tekee kaikesta sisäänmättämästään paskaa. Teknologia tuo kyllä jossain vaiheessa yksittäisvalmistamisen kaikkien ulottuville ja silloin ei tuoteta eikä kuluteta bulkkia. Siihen asti sitkistellään ja hyödynnettään eroosion uhria, suuruuden ekonomiaa.....

Ei vaan bulkkia on se, että jalostusaste on minimaalinen ja tuotetta on perkeleesti. Suomessa eräs nimeltämainitsematon meijeri on tyrinny koko homman väsyttämällä kilpailijoita markkinoilta. Innovatiivisuus katoaa, kun ei tarvii sillä tavalla riehumalla innovoida. Suurista yksiköistä ei ole tähän kelkkaan, koska kun on paljon elukoita, niin on sitä hommaakin ihan tarpeeks. Voidaan vain siten luoda bulkkia jonon jatkoksi.

Elukka määrällä ei nyt oikeasti ole mitään tekemistä innovoinnin kanssa. Maatilan ainut tavoite on tuottaa kustannustehokkaasti hyvälaatuista maitoa ja se on meijerin asia hoitaa sitten innovatiivinen jatkojalostus. Maatilakokoluokassa innovaatiot ja tehokkuudet on kuitenkin isoissa. Pienien tehokkuus liittyy enemmin tuottajan selkänahasta tekemiseen ja perämettiin mutta mitään tekemistä innovaatiolla sillä asialla ei ole.

Kyllä sinä voit ruveta tekemään tilajuustoja, jäätelöitä ja jogurteja. Saada niistä aikaan Brandin ja mahdolisesti rikastua. Vielä kun pidät huolen että sinun Brandi tuotteita on saatavilla rajoitetusti etkä sorru ylituotantoon.

Mun täytyy tasaisin väliajon nipistää itseään että ei sorru näihin sivuraiteihin niin kauan kun navetta on pihalla. Kaikki sivutoimi on tähän navettaan nähden sen verran nappikauppaa että niitä ei saa tuottamaan millään. Vaatii melkomoisia systeemejä että joka päivä jalostaa meidänkin navetan maidot joksikin ja saa ne viellä myydyksikin.

Mutta mahdolista se on!

Briteissä käytiin parilla tilalla. Toinen tuotti jäätelöä ja toinen pullotti maitoa lähi kaupunkiin. Ylimääräiset laitettiin sitten paikalliseen meijeriin menemään. Kummassakin oli jotain 300 lehmää lypsyasemalla.

Olenhan mä joskus tuota haaveillu. Itselläni se toimisi niin että muutaman tilan yhteistyöllä tohon lähikylän (Tampere) viereen halli pystyyn mihin tuotteet kuskattaisi päivittäin. Siellä leipurit ja kokit tekisivät koko kierron ihmisten silmien alla samalla perjaatteella kuin humppilan lasissa. Sitten puljussa olisi ravintola ja kauppa missä olisi vain ja ainoastaan laatua. Kaikki olisi todella läpinäkyvää ja sitämyöden asiallisesti hoidettua.

Onneksi tällaisia ei tartte ruveta järkkäämään ja jos lihalle ja viljalle olisi valion kaltaisia firmoja jotka ajattelevat ensisijaiseti tuottajia niin koko asian saisi painaa unholaan.

Nyt on työjärjestys selvä. Me tuotamme hyvälaatuista maitoa valiolle ja valio jalostaa ja myy sen kuluttajille.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.

Mopomies

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8496

Ei vaan bulkista pitäis päästä eroon joka sektorilla.
Keinot pöytään sitten. Bulkkia syntyy, kun jostain tuotteesta tulee suosittua ja sitä kulutetaan paljon....eli epäsuosittu ei ole bulkkia :D ;D

 Jokainen kuvittelee olevansa niin yksilöllinen ja individuaali, mutta silti tekee kaikesta sisäänmättämästään paskaa. Teknologia tuo kyllä jossain vaiheessa yksittäisvalmistamisen kaikkien ulottuville ja silloin ei tuoteta eikä kuluteta bulkkia. Siihen asti sitkistellään ja hyödynnettään eroosion uhria, suuruuden ekonomiaa.....

Ei vaan bulkkia on se, että jalostusaste on minimaalinen ja tuotetta on perkeleesti. Suomessa eräs nimeltämainitsematon meijeri on tyrinny koko homman väsyttämällä kilpailijoita markkinoilta. Innovatiivisuus katoaa, kun ei tarvii sillä tavalla riehumalla innovoida. Suurista yksiköistä ei ole tähän kelkkaan, koska kun on paljon elukoita, niin on sitä hommaakin ihan tarpeeks. Voidaan vain siten luoda bulkkia jonon jatkoksi.

Elukka määrällä ei nyt oikeasti ole mitään tekemistä innovoinnin kanssa. Maatilan ainut tavoite on tuottaa kustannustehokkaasti hyvälaatuista maitoa ja se on meijerin asia hoitaa sitten innovatiivinen jatkojalostus. Maatilakokoluokassa innovaatiot ja tehokkuudet on kuitenkin isoissa. Pienien tehokkuus liittyy enemmin tuottajan selkänahasta tekemiseen ja perämettiin mutta mitään tekemistä innovaatiolla sillä asialla ei ole.

Kyllä sinä voit ruveta tekemään tilajuustoja, jäätelöitä ja jogurteja. Saada niistä aikaan Brandin ja mahdolisesti rikastua. Vielä kun pidät huolen että sinun Brandi tuotteita on saatavilla rajoitetusti etkä sorru ylituotantoon.

Mun täytyy tasaisin väliajon nipistää itseään että ei sorru näihin sivuraiteihin niin kauan kun navetta on pihalla. Kaikki sivutoimi on tähän navettaan nähden sen verran nappikauppaa että niitä ei saa tuottamaan millään. Vaatii melkomoisia systeemejä että joka päivä jalostaa meidänkin navetan maidot joksikin ja saa ne viellä myydyksikin.

Mutta mahdolista se on!

Briteissä käytiin parilla tilalla. Toinen tuotti jäätelöä ja toinen pullotti maitoa lähi kaupunkiin. Ylimääräiset laitettiin sitten paikalliseen meijeriin menemään. Kummassakin oli jotain 300 lehmää lypsyasemalla.

Olenhan mä joskus tuota haaveillu. Itselläni se toimisi niin että muutaman tilan yhteistyöllä tohon lähikylän (Tampere) viereen halli pystyyn mihin tuotteet kuskattaisi päivittäin. Siellä leipurit ja kokit tekisivät koko kierron ihmisten silmien alla samalla perjaatteella kuin humppilan lasissa. Sitten puljussa olisi ravintola ja kauppa missä olisi vain ja ainoastaan laatua. Kaikki olisi todella läpinäkyvää ja sitämyöden asiallisesti hoidettua.

Onneksi tällaisia ei tartte ruveta järkkäämään ja jos lihalle ja viljalle olisi valion kaltaisia firmoja jotka ajattelevat ensisijaiseti tuottajia niin koko asian saisi painaa unholaan.

Nyt on työjärjestys selvä. Me tuotamme hyvälaatuista maitoa valiolle ja valio jalostaa ja myy sen kuluttajille.

Tämä se ropleema juurikin on.
On vain yksi oikea F-1 moottori.

Rocketdyne F-1 ilman katalysaattoria, urearuiskutusta ja hiukkassuodatinta. Vetää äkeen kuin äkeen.

Mopomies

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8496
Kotkassa kuljetusvirman pihassa seisoo toistakymmentä yhdistelmää, kun puuttini pisti rajan kiinni. Kuka heille sanoo, että tartatkaa autot vaan aamulla, kyllä me teille ajoja hommataan.

Siinä yrittäjän on pakko alkaa miettimään ratkaisuja tulevaisuudesta.
On vain yksi oikea F-1 moottori.

Rocketdyne F-1 ilman katalysaattoria, urearuiskutusta ja hiukkassuodatinta. Vetää äkeen kuin äkeen.

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.

Ei vaan bulkista pitäis päästä eroon joka sektorilla.
Keinot pöytään sitten. Bulkkia syntyy, kun jostain tuotteesta tulee suosittua ja sitä kulutetaan paljon....eli epäsuosittu ei ole bulkkia :D ;D

 Jokainen kuvittelee olevansa niin yksilöllinen ja individuaali, mutta silti tekee kaikesta sisäänmättämästään paskaa. Teknologia tuo kyllä jossain vaiheessa yksittäisvalmistamisen kaikkien ulottuville ja silloin ei tuoteta eikä kuluteta bulkkia. Siihen asti sitkistellään ja hyödynnettään eroosion uhria, suuruuden ekonomiaa.....

Ei vaan bulkkia on se, että jalostusaste on minimaalinen ja tuotetta on perkeleesti. Suomessa eräs nimeltämainitsematon meijeri on tyrinny koko homman väsyttämällä kilpailijoita markkinoilta. Innovatiivisuus katoaa, kun ei tarvii sillä tavalla riehumalla innovoida. Suurista yksiköistä ei ole tähän kelkkaan, koska kun on paljon elukoita, niin on sitä hommaakin ihan tarpeeks. Voidaan vain siten luoda bulkkia jonon jatkoksi.

Elukka määrällä ei nyt oikeasti ole mitään tekemistä innovoinnin kanssa. Maatilan ainut tavoite on tuottaa kustannustehokkaasti hyvälaatuista maitoa ja se on meijerin asia hoitaa sitten innovatiivinen jatkojalostus. Maatilakokoluokassa innovaatiot ja tehokkuudet on kuitenkin isoissa. Pienien tehokkuus liittyy enemmin tuottajan selkänahasta tekemiseen ja perämettiin mutta mitään tekemistä innovaatiolla sillä asialla ei ole.

Kyllä sinä voit ruveta tekemään tilajuustoja, jäätelöitä ja jogurteja. Saada niistä aikaan Brandin ja mahdolisesti rikastua. Vielä kun pidät huolen että sinun Brandi tuotteita on saatavilla rajoitetusti etkä sorru ylituotantoon.

Mun täytyy tasaisin väliajon nipistää itseään että ei sorru näihin sivuraiteihin niin kauan kun navetta on pihalla. Kaikki sivutoimi on tähän navettaan nähden sen verran nappikauppaa että niitä ei saa tuottamaan millään. Vaatii melkomoisia systeemejä että joka päivä jalostaa meidänkin navetan maidot joksikin ja saa ne viellä myydyksikin.

Mutta mahdolista se on!

Briteissä käytiin parilla tilalla. Toinen tuotti jäätelöä ja toinen pullotti maitoa lähi kaupunkiin. Ylimääräiset laitettiin sitten paikalliseen meijeriin menemään. Kummassakin oli jotain 300 lehmää lypsyasemalla.

Olenhan mä joskus tuota haaveillu. Itselläni se toimisi niin että muutaman tilan yhteistyöllä tohon lähikylän (Tampere) viereen halli pystyyn mihin tuotteet kuskattaisi päivittäin. Siellä leipurit ja kokit tekisivät koko kierron ihmisten silmien alla samalla perjaatteella kuin humppilan lasissa. Sitten puljussa olisi ravintola ja kauppa missä olisi vain ja ainoastaan laatua. Kaikki olisi todella läpinäkyvää ja sitämyöden asiallisesti hoidettua.

Onneksi tällaisia ei tartte ruveta järkkäämään ja jos lihalle ja viljalle olisi valion kaltaisia firmoja jotka ajattelevat ensisijaiseti tuottajia niin koko asian saisi painaa unholaan.

Nyt on työjärjestys selvä. Me tuotamme hyvälaatuista maitoa valiolle ja valio jalostaa ja myy sen kuluttajille.

Tämä se ropleema juurikin on.

Kerros nyt oikein rautalangasta mikä voisi olla paremmin. Mielestäni valio pyrkii aika massiivisesti myymään kuluttajille. Ainakin tuotteita on paljon ja mainosnäkyvyyttäkin kohtalaisesti.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786
   Maataloudessa taivas alkoi tummenemaan EU:hun liittyessä,, niinkuin Paavo Suuri sanoi:nyt loppuu isäntien uho...
  Vaikka onhan se tehnyt duunareistakin useista työttömiä, mutta niillä on toistaiseksi vielä jotain turvaa seurata terasseilta oluttuopin ääressä kun polakit ja virolaiset hikoilevat raksalla..