En ole ikinä ymmärtänyt tätä kotimaisuuden turhaa korostamista, tuontielintarvikkeet on varsin hyvä ja ne tuovat kaivattua kilpailua suomen markkinoille. Aika köyhää olisi jos kaikki kaupat myisivät vain samoja kotimaisia tuotteita.
Ja kaikissa menestyvissä maissa suositaan kotimasta, ei mikään suomen erikoisuus. Täällä suositaan nykyään aika vähän, eikä kovin hyvin menekään.
Kaikissa menestyvissä maissa olisit saanut tehdä sen pien juustolan/teurastamon/leipomo kahvilan ym. sinne kylän tai kunnan keskustaan vain tekemällä sen.
Mutta täällä Suomessa menee pienyrittäjällä se kolmesta viiteenvuoteen että edes kaikki luvat olisi viranomaisten mieleen ja hyväksytty.
Ja sitten kun täällä Suomessa majailee näitä hypersuper bakteereita, niin niitä vastaan pitää taistella tekemällä joka asialle eri huone sinne jalostuslaitokseen, rosteripinnat ja lämpötilat ja kasienpesut on merkittävä ylös parintunnin välein jne.
Niinpä. harva kehtaa täällä kilpailemaan Valiota, HK tai Fatzerin-leipomoa vastaan. Saati sitä ulkolaista esim. jotain herkkujuuston tuojaa vastaan, joka tekee sen juustonsa siinä navetan yhteyteen rakennetussa juustolassa, puulaudalla kypsytetty ja ammattitaidolla tehtyä.
Se ulkolainen tietää sen että myynti loppuu iäksi siellä lähialueella, jos tartuttaa omakyläläiset siihen listeriaan tai salmonellaan. Siinä ei sertifikaatti kirjanpidot auta.