• Tavallinen aihe

Aihe Hiilipäästöjen hinta  (Luettu 2614 kertaa)

carhu

  • Vieras
Vs: Hiilipäästöjen hinta

BSE ja otsonikato olivat oikeita uhkia, joiden eteen toimittiin ja molemmat on saatu hallintaan. Itse ongelman ratkaisu on tuonut muitakin hyötyjä teknologian ja toimintatapojen kehittymisenä. Vai haluasiko alpo edelleen  syödä  teurasjätteillä kasvatettua naudanlihaa?

Jossakin somekeskustelussa oli esitetty hyvä vertaus sähköautoihin liittyen: Jos sähkövalo keksittäisiin nyt, niin änkyrät vastustaisivat sitä turhana ituhippien keksintönä, koska onhan meillä päre tuvan nurkassa valoa antamassa.

BSE suuri yleisö havahtui vasta kymmenen vuotta myöhässä. Olin kokkarekoulun luokkaretkellä Englannissa 1988 ja vitsailimme siloin syövämme hullua lehmää. Maailmaa seuraavilla viljelijöillä oli jo silloin se tieto tuosta taudista, johon suuri massa havahtui 1990-luvun puolivälissä. Ongelma oli jo silloin pääsääntöisesti hoidossa ja torjuntaan uhrattin myöhästyneenä valtavia summia. Nuo rahat kun olisi laitettu vaikka liikenneturvallisuuden parantamiseen olisi hyötysuhde ollut ihmishengissä aivan toisissa ulottuvuuksissa.

 Yksi hullu lehemäkö se suommestaki löyty,soppii tuata sitäki eppäellä,oesko tua yhteen jäänny jos tosiaan oli sitä taotia.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 49229
Vs: Hiilipäästöjen hinta
hurjia oli net uutiskuvat enklannista kun net lehmäroviot paloi pellolla.   oli se aikaa jota ei enää kaipaa..   miten lie tuolla nuilla pelloilla taitaa olla hyät sadot ku kunnon tuhkalla lannoitettu kunnolla..