Lama-ajan valtiovarainministeri Iiro Viinanen leikkaisi vastikkeettomia tukia. Yhdeksi esimerkiksi hän nostaa maatalouden ympäristötuet.
Kaikenlaisia vanhoja sairaita höppänöitä sinäkin uskot. Parkinsoni vaikuttaa loppuvaiheessa myös aivotoimintaan!
http://www.parkinsonsaatio.fi/index.php?lang=fi&module=caset
Kuten esim. sinun kirjoittamasi tekstit usein toistavat itseään... MOT!
En ajattele että jumala rankaisisi ihmisiä sairauksien muodossa mutta Viinasesta kun on kyse vähän kuitenkin epäilen. Niin monen ihmisen elämän tämä pilasi laman aikaan valehtelullaan 
Tuoltahan se saattaa näyttää, mutta vain näyttää. Iiro ei ollut laman arkkitehti, vaan itsensä likoon laittanut asioitten selvittäjä. Valtiovarainministerinä ei voinut muutakaan kuin kiistää tulevan devalvaation, siis selkeä valehtelu....muu olisi johtanut täydelliseen kaaokseen.
Laman syitä pitää tarkastella jo kauempaa: Suomi oli ollut selkeästi agraarivaltio, "kiitos" kepun. Vasta v. 1987 vaalit toi muutoksen siemenen, kepu lähti oppositioon ja Holkerin hallitus otti tavoitteekseen rakennemuutoksen, Suomen muuttamisen agraariyhteiskunnasta korkean teknologian huippumaaksi.
Valitettavasti jo edellisen hallituksen aikana oli aloitettu laman synnyttäminen mauno-koivistolaisin opein: ylivahvasta markasta ja valuuttojen ylinopeasta vapauttamisesta oli tehty päätökset. Elimme tuolloin vielä jälkikekkoslaista presidenttidiktatuurin aikaa...presidentin sana oli laki. Koivisto ilmoitti pressakautensa alussa olevansa "bernsteinilainen sosialisti", "tärkeintä on liike, ei päämäärä"...Manun kohdalla tarkoitti liikettä kohti sosialismia....epäilemättä Suomen itsensä synnyttämä lama oli yksi tuon koivistolaisen liikkeen elementti.
Suomi otti valuuttalainaa tolkuttomasti Manun oppien mukaisesti ja rahoja roiskittiin pitkin maita ja mantuja, laskettelurinteisiin, jopa mäettömään Huittisiin suunniteltiin rakennettavaksi keinolaskettelumäki!
Ajanjaksoon osui "sopivasti" vielä Neuvostoliiton romahtaminen ja kaupankäynnin loppuminen sinne. Suomalainen tavara oli laadultaan "itäistä", samaa mitä Pohohojammaalla vieläkin (viljakierukan ikä 10 tuntia), ei kelvannut länsimarkkinoille.
Tuolloin maan talousasioita johtivat Manun lisäksi demarit Erkki Liikanen ja Sixten Korkman, samat herrat kuin nytkin.
Romahdus oli varma.
Viinanen joutui käyttämään lähes koko valtiovarainministerin aikansa lainaojen hakemiseen ympäri maailmaa. Suomen luotto oli huono, siksi lainaraha oli kallista.
Kun v. 1995 saatiin kepu jälleen oppositioon, mikä oli pelkästään onneksi Isänmaalle, oli valtion käyttämistä rahoista vielä joka kolmas lainarahaa. Lipposen hallitukset aloittivat Holkerin hallituksen viitoittaman rakennemuutoksen toteuttamisen, mikä onnistuikin. Nokia ym. Suomesta tuli korkean teknologian huippumaa. Valtion talous tuli kuntoon ja velkaakin jopa lyhennettiin. MTK/kepu terrorisoi minkä ehti, mm. aiheuttamalla maataloudelle korkean energiaveron....puhtaasti puoluepoliittisia sianpäämielenosoituksia yms
Ahon hallituksen aikoihin myös maatalouden rahat olivat lähellä joutua poispyyhityiksi, aivan siinä rajoilla. Onneksi Viinanen sai hoideltua lainansaannit, niin että tähän ei jouduttu menemään. Olihan maataloutemme kusessa muutenkin, punamulta-maatalouspolitiikkamme seurauksena ylituotanto oli valtavaa ja varastot täynnä.
Jos maatalouden rahat olisi pyyhitty pois, olisi täällä nähty monta murhenäytelmää lisää.
Monen viljelijän elämä olisi romahtanut ilman Iiron aikaansaannoksia.
Valitettavasti Ahon hallituksessakin oli näitä "desantteja", maan edun vastaisia voimia. Erityisesti kunnostautui Mauri Pekkarinen. Hän tuli noihin aikoihin tunnetuksi "pekkaroinneistaan" ja "siltarumpupolitiikastaan", jatkuvista välistävedoistaan. Pekkarisen kotimaakunnassa Keski-Suomessa uusittiin kaikki siltarummutkin silloin kun koko muu Suomi kärvisteli rahanpuutteessa
