Yksi neljäsosa päätyy "viljelijäksi" perintoverotuksen yms. tukien takia, yksi neljäsosa siksi että jos ei ole maatilaa ei voi about kaikkea mahdollista vähentää verotuksessa, yksi neljäsosa elämäntavan/sattuman kautta ja se yksi neljäsosa pyrkii tekemään tulosta.
Tällä saattaa olla vaikutusta kannatavuutta laskettaessa...
Just tuo kopla on sitä jolla "mikään ei kannata" Ei kai kannata kun yli puolet yksityiskuluistakin saadaan kirjanpitoon
Verotarkastus kyllä oikaisee tuollaisen isännän tuloksen...
Huh, huh, osa kirjoittajista taitaa elää vielä 80-lukua. Tai sitten siellä ceellä ne tuet on vieläkin paremmat kuin haukutaan...
Pöh. Jos viljely, jopa viljaviljely ja sikojen pitäminen ei olisi AB:llä kannattavaa, niin miksi joka pellonriekaleesta (useimmissa kunnissa ainakin) tapellaan kynsin hampain ja ottajia olisi joka tuotannonalalta?
Uskon maatalouden ahdinkoon kun 5% tiloista tekee yhtenä vuonna konkurssin. Eli 2500 tilaa vuodessa. Sellainen normivuosi jotain rakennusalan firmoja ajatellen olisi...
Pankkien lainoituskäytäntöjen täytyy muuttua radikaalisti jotta tuon päivän näet..
..Ostopeltokin riittää vain 60 % arvostaan vakuudeksi. Pankit tietää että maataloudessa raha kiertää hitaasti, eivätkä lähde revittelemään..
..Jos sitten maksuvaikeuksia tulee, niin pikku hiljaa lähdetään realisoimaan kiinteää. Kas kun konkurssissa harvoin on muita kuin häviäjiä.
Vaikka saahan sitä tilan konkurssiin kun hankkiin rahoitusyhtiön piikkiin koneketjut kuntoon, ja pikavipeillä vaimon tyytyväiseksi.
Paljon parempi mittari maatalouden heikkoon happeen on kolmas perättäinen alle 3.000 kpl:n vuosi traktorikaupassa. Viime vuonna meni 2800 konetta, tänä vuonna enää 2550 traktoria. Se tekee koneen vaihtoväliksi reilun 22 vuotta...
Ja tuossa myynnissä ovat mukana myös kiinteisöhuolto-, urakka-, kunnalistekniikan ym. koneet...