Esimerkiksi viimenumerossa ollut ihmettely viljankosteus määrityksistä.
Jokohan mtk on aloittanut toimet, jotta puolueeton laitos tutkii ja vertaa vanhan ja uuden pari vuotta sitten käyttöönotetun mittausmenetelmien eron.
Jos viljan kosteus on mittaustavasta johtuen muuttunut muutaman kymmenyksen, tekee se vuoden mittaan vähän helvetisti rosvousta ja ylimääräistä vaivaa ja kustannusta.
Mutta eipä taida kiinnostaa, on vaan paree kun maastullissa vain jaetaan murheet.
Pystyyn kuollut järjestö se MTK on, joskus tuntuu, kuin se olisi enemmänkin elintarviketeollisuuden, kun viljelijöiden etujen ajaja.
Esmerkiksi MTK voisi kysellä viljan ostajilta, miksi myyntiviljan kosteus % pitää olla alle 14 % ,mihin tämä vaatimus perustuu,? onko sille tieteellisiä perusteita, vai onko se hätävarjelua, onko muualla Euroopassa sama vaatimus, mikä on tuontiviljojen kosteusprosentti?.
Tilatasolla saataisiin merkittävät säästöt viljankuivauksessa, kun 15 % olisi raja myyntiviljalla, nykyisellään kun on vielä varmuuden vuoksi kuivattava myyntivilja niin kuivaksi, ettei mahdollinen mittarivirhekään aiheuta mitään ongelmia myöhemmin.