Pitääkö siis alkaa laittamaan appeeseen probeneä että maitomäärä nousee?
Ihmeellisiä keksintöjä ovat saaneet tehtyä että noin vaan maitomäärä ja pitoisuudet nousee... Kannattais varmaan alkaa taikureiksi rehutehtaiden tutkijat.
Osta hiivaa erikseen, maksaa jotain vitosen/kilo.
Noissa Benemilkeissä on rasvahappoja, ei ihan uutta tuokaan.
Toisaalta, jos perusrehut ovat kunnossa, taitaa tuollekin hiivalle saada paremman vastineen, kun ostaa hiivan olutpullossa.... ![Vaikenee :-X](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/lipsrsealed.gif)
Laidunruohossa on erilaisia hiivoja, ne tuhoutuvat kun ruohosta tehdään säilörehua. Teoriassa hiivan palauttaminen ruokintaan voi olla lehmälle sopivaa, siis ehkä luonto on tarkoittanut niin... Mutta hiivoilla on tehoa, ei aina mutta valistunut/valaistunut tietää että koska.
Lehmälle hiiva voi olla hyväksi tai pahaksi ja minä veikkaisin ettei ainakaan rehutehtaat tiedä asiasta höykäsen pöläystä.Hiiva on tehokas pH:n nostaja,mutta kaikille karjoille lehmille tuo ei sovi vaan aiheuttaa päinvataisen reaktion ikävässä muodossa.Mutta kyllähän se riittää Suomen n.kahden keskipoikimakerralle.Rehun sulavuutta nostamalla saa saman reaktion.
Sitten veikkaat väärin
![:D](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/cheesy.gif)
Rehutehtaat tietävät hiivoistaan tarpeeksi, asiakkaan pitää vaan kysyä asiasta.
Tässä nyt se nyrkkisääntö:
* Kuollutta hiivaa käytetään, mikäli säilörehu on hyvää (D korkea) ja ruokinnassa on paljon tärkkelystä
* Elävää hiivaa käytetään poistamaan happi pötsistä.
* Oikein käytettynä ja oikein annosteltuina hiivat lisäävät maitotuotosta 7-8%
* Väärinkäytöllä ei tehdä mitään muuta kuin hukataan rahaa.
Ilmankin pärjää. Ja minulle henkilökohtaisesti on IHAN sama ostaako tai myykö joku tuota
![;D](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/grin.gif)