Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Valio-päätös  (Luettu 20752 kertaa)

antti-x

  • Vieras
Vs: Valio-päätös
Taitaa olla Antti hivenen soveltanut verolakeja, sillä Apemaisterin ja Aataminkaan osuudet eivät ylitä verovapaan osuutta, vaikka yhdistäisivät voimansa. :o

Ps. Opettele veroasiat, älä usko kaikkea, mitä Esson baarissa puhutaan.

Missä asiassa siis olen väärässä, ja miten sinun mielestäsi Valiosta saisi nostettua verovapaita osinkoja maitomäärään perustuen? Baariin en ole ehtinyt aikoihin mutta osuuskuntien ja Osakeyhtiöiden verotussäännöt luin pikaisesti.
Osakeyhtiö voi jakaa voittoa muullakin tavalla kuin maksamalla osinkoa saman verran kaikille osakkeille. Se edellyttää kaikkien osakkaiden yksimielisyyttä voitonjaon perusteista.

Sen lisäksi yhteisön elinkeinotoimintaan kuuluvien osakkeiden tuottama osinko on pääsääntöisesti verovapaata tuloa.


Molemmat ovat totta, tosin tuo ylempi vaatii tosiaan yksimielisyyttä, valtava enemmistökään ei riitä.

Ja alemman totesin aikaisemmin, ongelma on se että Valion tulosta josta voittoa jaetaan, verotetaan. Ja jos rahat kiertävät osuuskunnan kautta, ne verotetaan maidontuottajan yritystoiminnan tuloksessa uudestaan.


 jos olen oikein ymmärtänyt, voitosta maksetaan se yhteisövero, 24,5%. Kun omistajina ovat osuuskunnat, ne eivät maksa lisäveroja saamistaan osingoista, ne ovat verovapaata tuloa. Mutta sitten kun nämä osuuskunnat tilittävät sekä perus maidonhinnan että osingot tuottajille, ne ovat kaikki tuottajalle verollista tuloa kuten ennenkin.

Eli jos valio maksaisi vaikka 20% mljardista tilitetystä eurosta (valio ei taida tilittää ihan miljardia) voittoina osuuskunnille, siitä 200 miljoonasta menisi 24,5% eli 49 miljoonaa veroa jota ei aiemmin ole mennyt, ja se 154 miljoonaa jaettaisiin omistusosuuksien eikä maitomäärien mukaan.

Menneisyydenkaipuu

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1773
  • Laudātor temporis āctī
Vs: Valio-päätös
No johan ne agraarisosialistitkin sai päänsä seleväski siksi aikaa, että saivat suollettua oman tupailloissa opitun värssyn... puheet pörssistä ovat jumalan pilkka mkaipuullekin...  ;D ;D

Eli OSUMA ! mkaipuuhan on niitä "herroja" jotka ovat elämänsä perustaneet lauseelle "ei koske oikeaa OSUUSKUNTAA!"  ;D ;D ;D ;D ;D ;D Osu kivasti kjäh kjäh.

Eli kyllä kivi ihan oikeasta asiasta puhuu, kun haluaa selkeyttää osuustoiminnallista touhua.... hallinnossa istuvat "tuottajalautamiehet" eivät sitä ymmärrä, he vai toistavat Haaviston Heikin aikaisia mantroja muiden tuppujen toivomassa tahdissa.

Olen muuten kirjoittelut asiasta monesti aikaisemminkin.... maitokate höpinöillä ei voi enää jatkaa ulkoista tiedotusta. Niitä a4:sia kun lukevat muutkin kuin mtk-piirimiehet.  :D ;D


Otas ny se pääs pois jo sieltä toisesta päästäs, UUSEEREE. Tai tuu pois sieltä uuninpankolta perssieniä kasvattamasta.  ::)

Upotikko sä ne tunnukses sinne sen tunkion syvyyksihin jonka päälle olet urallasi edennyt?  ;) Anttilakin on aktiivisempi foorumin käyttäjä kuin Sinä.  ;D
Poliittinen *****.