Dokumentointia eduskunnan pöytäkirjasta numero 118.
Tiistaina 15.11.1994, sivu numero 4874:
”Suomi liittyy Euroopan unioniin tavalla, joka on häpeäksi suomalaiselle kansanvallalle. Jälkikäteen tätä prosessia tullaan paljon tutkimaan ja siitä tullaan paljon keskustelemaan. Siksi on ollut ja on tärkeää, että kaikki oleellinen on tullut ja tulee kirjatuksi eduskunnan pöytäkirjaan. Vakavinta on se, että liittymisratkaisu tehdään tavalla, joka on maamme valtiosäännön hengen ja periaatteiden, monien asiantuntijoiden mielestä myös sen kirjaimen, vastainen.”
--
Kommentti:
Kyseistä puheenvuoron pitäjää EU-intoilijat halveksivat jarrutuskeskustelijaksi.
On todella hyvä, että kyseiset tekstit on tallennettu eduskunnan pöytäkirjaan.
jos tämän on sanonut jokin rehellinen ihminen
niin erkkomafia pitää asian piilossa
Niinsanottua jarrutuskeskustelua piti yllä kolme kansanedustajaa.
Paavo Väyrynen ja Juha Korkeaoja olivat sopineet työnjaon aiheista, jotka tuodaan puheilla eduskunnan pöytäkirjaan.
Kolmannen henkilön tehtävänä oli puhumalla pelata aikaa, kun Väyrynen ja Korkeaoja valmistelivat puheitaan.
Oli kokoomuksessakin yksi henkilö, joka ei mukautunut demari-desantti Salolaisen EU-hullutukseen. Hän oli huittislaissyntyinen komisario Maunu Kohijoki.
Kohijoki ei tullut äänestyspäivänä eduskuntaan.
Tosiasia on se, että ulkoministeri Väyrynen valmistali ja jätti Suomen EU-liittymishakemuksen.
Muttakun hänen piti saada kammettua pahin pressavaalien uhkaajansa Esko Aho pois pääministerin paikalta, hän mm. erosi ulkoministerin paikalta ja heittäytyi EU-vastaiseksi.
*************
"Kaikki lähti siitä, kun Paavo Väyrynen ryhtyi kaivamaan hautaa Ahon hallitukselle ja imoitti 14. päivänä huhtikuuta 1993 eroavansa ulkoministerin paikalta. Lähtijä uskoi nimittäin, että hän menestyisi paremmin presidentinvaalissa, kun hän sanoutuisi irti hallituksen EY-linjasta.
Hallituskriisi olisi tullut EY-neuvottelujen loppusuoran auetessa erittäin onnettomaan aikaan. Väyrynen ei silti epäröinyt asettaa omaa etuaan maan parhaan edelle"
"Väyrynen oli ulkoministerinä vaikuttanut ratkaisevasti Euroopan unionin jäsenyyshakemuksen jättöön. Hänen vastuullaan olivat oikeastaan kaikki Suomelle tärkeimmät ja samalla hankalimmat jäsenyysneuvottelujen asiat".
Otteita Keijo K.Kulhan kirjasta "Mahtitalonpoika" s. 285 Edita, Helsinki 1998
(Kulha on kepu)"