Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Millaisia teurasluokituksia?  (Luettu 1779 kertaa)

Limupimu

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 18
Millaisia teurasluokituksia?
Heipsan!

Rupesi kiinnostamaan, että minkälaisia teurasluokituksia / painoja teillä on ollut? Rotu, sukupuoli ja ruokinta kiinnostaa, eikä pelkästään liharotuisten.

Itse laitoin teuraaksi hiehoja ja lehmiä, rotu limousin ja oli siinä yksi simmental-mikälie-risteytys sekä yksi simmental-charolainen. Hiehojen rasvaluokat oli 2-3, muutamalla jopa 4 ja mietinkin, että ne ei taida tarvita muuta kuin säippää ruuaksi. Mullinherkkua on annettu kerran päivässä säilörehun lisäksi. Teuraspainot vaihteli 280-330 kilon väliltä. Ikääkin oli kertynyt jo puolitoista vuotta ja vähän ylikin. Luokitukset oli limppareilla R (+/-) ja nuilla risteytyksillä O. Kerran tuli myös limpparihieholta U (johtuiko kenties siitä, että otin juuri siitä eläimestä palautuksia....). Lehmät meni myös pääsääntöisesti R luokkaan (mutta ryökäleet olivat rasvoittuneet ilman vasikkaa.... :/).

Meillä ei tietenkään karja-aines ole vielä kovin hääviä, olemme haalineet elukoita vähän vaikka mistä, mutta toivottavasti jalostus tuo muutoksia myös teurasluokituksiin. Sonneja emme ole vielä kasvattaneetkaan teuraaksi asti. Nyt olisi tarkoitus kokeilla ja kovasti mietityttää, että mitäkähän niille kannattaa syöttää ja kuinka paljon? 

Voisko joku sanoa ihan kilomääriä, mitä syötetään? Eniten kiinnostaisi yksinkertaiset reseptit, koska käytössä ei ole mitään teollisuuden sivutuotteita. Kannattaako ostaa suoraan väkirehua vai viljaa ja valkuaista? Vai riittääkö pelkkä vilja hyvin sulavan apilasäilörehun kanssa?