minä olen huomannut, että suolan anto karjalle ensiarvoisen tärkeää, pitää magnesiumit ja kalkit paremmin lehmän elimistössä, ja varsinkin kun lehmät ovat vähänkin löysällä. Todella toimii. Meillä oli kerran muutama elukka, tahtoi hyytyä heti poikimisen jälkeen, eläinlääkäri kävi antamassa kalsiumia, mutta heti seuraavina päivinä sama tulos. Luin googlesta, jostain tilalta, jolta 6 lehmää vuodessa mennyt Honkajoelle, jonkajälkeen rupesivat antamaan merisuolaa, eikä yhtään elukkaa enää tarvinnut laittaa pois. Itse annoimme lehmälle veteen sekoitettuna Viherterkiä heti poikimisen yhteydessä ja juotimme väkisellä pullolla, toki laitoimme kalsiumiakin suunkautta, eipä tarvinnu nähdäkään halvausoireita. Mutta eipä tarvinnut käyttää eläinlääkäreitäkään. Eläinlääkärit eivät vissiinkään tiedä suolan tärkeydestä, keskustelin vaan kerran erään lääkärin kanssa. Ja muistakaa, kun laidunkausi alkaa, on tosi tärkeää sama ohje, ja VARSINKIN jos maha löysällä.