Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Varavesijärjestelmät  (Luettu 5954 kertaa)

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Varavesijärjestelmät
Meillä oli sähköinen automaattinen kytkentä veden ottamiseen vesihuollon verkostosta kun oman rengaskaivon (mutta porakaivopumpulla varustetun) vesi ehtyi. Nokian tempauksen jälkeen "neuvottiin" muuttamaan kytkennät niin että mitään yhdysputkea ei ole, vaan "ilmaa välissä" verkostoilla. Ollaan sitten oltu ostovedellä kun kaivon nousuputket täyttyi hiekalla. Nyt juojien vähennyttyä kannattanee rassata putket paineilmalla ja pestä kaivo, kun osotvesi alkaa olla riskipeliä  :'(.

http://www.turunseudunvesi.fi/?cgidata_P:Component_U_ComBillBoard_eventID=100031&pageKey=uutiset#news100030

Nokia taas vauhdissa, tällä kertaa juottavat Turkulaisille  :-X.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/nokian-uutiset-jatevetta-vuotaa-taas-nokialla---nyt-vesistoon/art-1288458721888.html

Eikös jv-virtausta saisi pienemmälle kun laittaisi vesijohdosta kraanan kiinni?

Viimeksi muokattu: 30.03.12 - klo:07:43 kirjoittanut cosmic_cowboy

timotej

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 977
Vs: Varavesijärjestelmät
Jos ilmaa pitää olla järjestelmien välissä, niin järjestelmän vaihto onnistuu varmaankin helpoiten ns. meijeriliittimellä. Ts. rosteriliittimellä, joita löytyy mm. lypsyasemalta. Sen voi kytkeä ilman työvälineitä. Asentaa vain molemmat tulot siten, että oman putken voi liittää molempiin.

SomeBody77

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4301
  • Ensin rahahommat, sitten omille pelloille
Vs: Varavesijärjestelmät
Mul kaupunginvesi käytös, kun sen laatu on huomattavasti parempaa, kuin mitä porakaivosta tulee.

Täällä runkopaine on erittäin heikko ja varavesi/paineen korotusta varten mulla on oma systeemi. Eli vesi tulee kaupungin verkosta joko suoraan käyttöön, tai menee 6m3 puskurisäiliöön. Puskurisäiliön pohjasta menee putki paineekorotus pumpulle, jonka toimintaa tasaa 200l painesäiliö. Eli kun hana avataan ja kaupunginverkon paine tippuu alle 3bar, niin paineenkorotus alkaa imeä vettä puskurisäiliöstä ja painaa tilan sisäiseen verkkoon vettä. Paine pysyy yli 2bar vaikka käyttöä olisi paljon. Kun pumppu on päällä takaiskuventtiili sulkee suoran veden tulon kaupungin verkosta ja vesi menee (pientä) putkea pitkin puskurisäiliöön. Sitä ohjaa magneettiventtiili. Täyttöputki on pieni, että naapurit pystyvät käymään suihkussa samaan aikaan, kun mulla on lypsyn jälkeiset pesut meneillään. puskurisäiliössä on toinenkin täyttöaukko, johon palokunta saa tuotua vettä tarvittaessa. Tuo 6m3 on riittänyt 60 lypsävän + nuorkarjan tarpeeseen reilun vuorokauden.

Tuo 6m3 säiliö maksoi muistaakseen 1500€ (elintarvike muovia, tukiraudat kyljessä, eli ei tartte upottaa maahan) ja pumppu 300€. Sama systeemi toimii varmaan porakaivon takana hyvin. Mun mielestä tää systeemi on ehkä parhaiten onnistuneita yksityiskohtia koko navetta projektissa.
Ensin rahahommat, sitten omille pelloille

Pötsi

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 89
Vs: Varavesijärjestelmät
Meillä on tehty niin että kaivossa kaksi pumppua, joista toinen syöttää normaali tilanteessa navettaa ja toinen muuta huushollia, mutta hätätilassa voi kummalla hyvänsä syöttää koko talouskeskusta. Ei se mikään oikea varasysteemi ole koska pumput on samassa kaivossa, ja painekin tahtoo laskea jos yhden pumpun varassa ja kova kulutus, mutta on se pumppurikkoa ajatellen kuitenkin riittävä. Naapurilta hajosi pumppu jouluaattona ???

Porareikään ei mahdu kahta ....yleensä.

Joo ei mahdu. Meillä onkin rengaskaivo.