• Tavallinen aihe

Aihe Metsäteollisuuden kriisi  (Luettu 1046 kertaa)

Repliikki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 442
Metsäteollisuuden kriisi
Metsäteollisuuden vaikeuksiin on haettu syyllisiä. Teollisuuden puupulaa on valitettu. Ehkä pitäisi jo tarttua härkää sarvista ja tuoda esille asiaan vaikuttavia tekijöitä. Niitä on monta.
Johtajakriisi on ehkä tärkein. On tehty vääriä ratkaisuja. Silloin kun näytti hyvältä ostivat suomalaiset metsäyhtiöt ulkomailta paperitehtaita. Kaikki laskettiin sen aikaisen suhdannetilanteen mukaisesti. Kukaan ei tullut ajatelleeksi, että ajat muuttuvat. Osa tehtaista oili jo ostettaessa kannattamattomia. Ympäristöehtoja ei kukaan ajatellut.
Nyt tämä on saatu kokea karvaasti. Etelä-Amerikkaan rakennettu sellutedas on joutunut luontoaktivistien vihan kohteeksi. Stora Enson Amerikanseikkailu oli miljaditöppäys. Myös M-real ja muutkin ostivat ulkomailta mitä eteen sattui. Nyt sieltä ostettuja tehtaita on myyty tappiolla. Sinisilmäisillä johtajilla ei ole ollut pelisilmää.Tappiollista toimintaa on paikattu osakeanneilla ja yhteiskunnan tukitoimilla.
Venäjän puutullit osoittavat, että itäinen naapurimme elää omaa elämäänsä. Se haluaa puunjalostusteollisuutta omalle maaperälleen. Tämä olisi pitänyt tajuta jo vuosia sitten.
Paperiliiton Ahonen ja tiukka järjestö ovat hinanneet palkkatason niin korkealle, että se haittaa taloudellista toimintaa puunjalostusteollisuudessa.
Suomalainen teollisuus on tyytynyt tuottamaan hienopaperia ja muita tuotteita, joista on ylituotantoa. Paperia on tehty tappiolla. Tuotekehitystä ei ole juuri ollut. On ollut vain bulkkituotantoa.
Tehtaissa on tämän alan liikatuotantoa kautta maailman. Trooppisten alueitten puusta saadaan halvalla sellua.
Nyt energiansäästöön hurahtaneet hallitusherrat laativat suunnitelmia laajamittaisesesta puunpoltosta energiaksi. Jos jalostuskelpoista puuta poltetaan, niin se vaikeuttaa teollisuuden puunsaantia.
Suomalainen metsäkriisi on hyvin paljon päättäjien korvien välissä. Metsäyhtiöiden johtajiksi pitäisi saada henkilöitä, joilla on taloudellista ajattelukykyä. Ehkä suursiivous pitääkin aloittaa sieltä, missä päätöksiä tehdään.
Suomessa on puuta, jos metsätaloutta kehitetään ja metsiä hoidetaan kunnolla. Kunnollinen tieverkosto on myös toiminnan edellytys.
Luontoaktivistien toiminnan tuloksena on omalta osaltaan se, että Lapin metsien käyttö on niin vaikeata. Yhteiskunta ei ole valvonut laillista elinkeinoelää häiritsevää toimintaa.
Jos kaikki keinot otetaan käytöön, niin vihreä kulta on edelleen eräs tämän maan tukijalka.

Talojussi

  • Vieras
Vs: Metsäteollisuuden kriisi

Luontoaktivistien toiminnan tuloksena on omalta osaltaan se, että Lapin metsien käyttö on niin vaikeata. Yhteiskunta ei ole valvonut laillista elinkeinoelää häiritsevää toimintaa.
Jos kaikki keinot otetaan käytöön, niin vihreä kulta on edelleen eräs tämän maan tukijalka.


Medialla on suuri osuus noitten viherpipertäjien toiminnan lietsomisessa. Olin  runsas kymmenen vuotta sitten Helsingissä, kun UPM:n pääkonttorin edessä oli jokin viherpipertäjien mielenosoitus: yksi  oli kahlinnut itsensä pääoven kahvoihin, kaksi oli kiivennyt katolle banderollinsa kanssa jne. Yhteesä viherpipertäjiä oli paikalla seitsemän. TV-kamerat ja lehdistö olivat paikalla.

Ko. mielenosoitus oli YLE-iltauutisten ykkösuutinen!!!!!!! ...siis seitsemän tyypin jokin epämääräinen mielenosoitus!

..ja onhan meillä näitä politiikassa kunnostautuneita "talousneroja" kuten esim. Sinikka Mönkäre, joka myi Valmetin halvalla Herlinille, Herlin pilkkoi osiin ja myi osat ulkomaisille firmoille  hyvällä voitolla....tosin on todettava, että lääkärihän se Mönkiäinen on koulutukseltaan..... palkinnoksi tuli hyvä pääjohtajan paikka.  >:(


Onhan näitä muitakin "edistyksellisiä" mielenosoituksia ollut: esim. Erkki Tuomioja veti joskus Persian shaahin vastaista mielenosoitusta shaahin vieraillessa Suomessa. Erkki sai mitä tilasi: länsimaille myötämielinen shaahi kaatui ja tilalle nousivat sotaa vääräuskoisia vastaan llietsovat Al Qaida- mullahit. Erkki lienee nyt tyytyväinen.  :'(

Yksi julkisuuden kukkasista on tämä "Vanhan valtaus", missä Auliskin oli mukana. Vanhat vasemmistopierut muistelevat sitä vielä nykyäänkin sankaritekona. Tosiasiassa ylioppilaat vain "valtasivat" oman talonsa, siis menivät sisälle omaan taloonsa..... mm. harjoittamaan seksiä flyygelin kannella, mikä sekin on pelkkää legendaa  :D

Kaikki nämä turkis- yms terroriteot on pääasiassa ulkomailta johdettuja, mm "Eläinten vapautusrintama",.

Muutamia vuosia sitten terroristit tekivät pahojaan tietyömailla, esim. Hki-Tampere moottoritietyömaalla työmaan mittakepit revittiin maasta, useita isoja koneita poltettiin, yms ilkivaltaa tehtiin. Työmaa piti näistä asioista täydellisen uutissulun, ja niinpä tuo touhu loppui vähitellen.

Viimeksi muokattu: 07.11.07 - klo:04:45 kirjoittanut Talojussi

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Metsäteollisuuden kriisi

Muutamia vuosia sitten terroristit tekivät pahojaan tietyömailla, esim. Hki-Tampere moottoritietyömaalla työmaan mittakepit revittiin maasta, useita isoja koneita poltettiin, yms ilkivaltaa tehtiin.


Minulla oli muinoin kaivuri joka oli ollut tuolla työmaalla. Ilmanimuletku oli rikottu puukolla, pölyt sisään ja kone remonttiin. Lukolliset sivupellit eivät olleet ihan kätevimmät maatilakäytössä.