ternivasikan haun nopeuteen/hitauteen perimmältään on maitotilat itse syyllisiä.
ajatellaanpa asiaa: terniä ei haeta koska ei ole paikkaa välikasvattamossa, vk-vasikkaa ei haeta koska ei ole paikkaa loppukasvattamossa, teurasta ei haeta ku on teurasruuhkaa joka osaltaan johtuu siitä koska lypsylehmät pitää hakea heti ja teurassonnit joutaa odottaan.
Ja kun ajatellaan loppuun asti, niin miksi se lypsikki haetaan mieluusti sieltä parresta pois vaikka luulis olevan toisin...
Sitä kannattaa kysyä lihamestarilta tai kokilta... Vastaus voi olla hyvinkin erilainen kuin moni kuvittelee.
Toinen vastaus on sekin, että lypsikin teurastuksesta teurastamo nettoaa enemmän... vai ootko jossain kaupas tai ravintolas löytäny lehmänfilettä? Halvempi tilityshinta, mutta sama hinta fileellä. On muuten eroa nopeasti kasvaneen sonnimullikan fileellä verrattuna teurashiehon tai sopivasti lypsetyn (ei kuiviin) lehmän sisäfileeseen...