Tuossa mallissa ei ollut tarkoitus tuottaa sika-naudan raaka-ainetta.
Sinun mallissasi? Ketjun avaajan tarkat aikomukset eivät selviä tästä ketjusta. Jos sinulla on toimintamalli, jolla loppukasvatus saadaan toimimaan kannattavasti AB-alueella velaksi tehdyissä rakennuksissa, olen enemmän kuin kiinnostunut. Naudan tuottajahinnan etsikkoaika on kulunut umpeen. Sikapuolella väläytellään syksyn autuutta kansainvälisiin markkinoihin vedoten. Naudan hinta on lähialueilla korkeampi ja Brasilia tovin hiljakseen. Omat silmät ovat avautuneet kassakriisin taustoja penkoessa.
http://www.agronet.fi/cgi-bin/mkl/julkaisut.cgi?details=60Lihasonnin teuraspainoa katsoessa välähtää heti että onko tätä päivitetty 1988 jälkeen? Yksikköhinnat ja tuet taitaa olla aika kohdillaan. Voisikohan noista koota näkösälle omia versioita toisten arvioitavaksi?
Taitaa mennä pääluku puoleen, että tulee töiden ajoitukseen pelivaraa ja tilaa tuottavalle työlle ulkopuolella. Kalliimmasta/turhimmasta päästä kalustoa pois. Karjaa ei kannata heti hävittää kun on pientareet täynnä paaleja, karsinoita juuri korjailtu, ostoravinteet hinnoissaan, karjatilan lisätukia tyrkyllä jne...
Paluu pihvipuolelle pitää laskea. Rivi paaleja pöytään ja makuupuolelle ja eiku tienestiin. paikallinen palavaamo voisi olla kiinnostunut ottaamaan mörrin silloin tällöin. Vieläkö nykyään voi angus-sonni kasvaa kannattavasti huippu-aiv:llä?