Jos toiminta perustuu ulkopuoliseen työvoimaan, niin sitten vaan! Oman perheen voimin olisi parempi kehitellä nykyistä. Lähde kuitenkin siitä, että työpukusi tulee sitten olemaan puku ja kraka kaulassa. Ei haalari.
Miksi, timotej, haluat nähdä niin suuren eron itsesi ja ulkopuolista työvoimaa käyttävän tilan välillä?
Muussa yritystoiminnassa katsotaan positiiviseksi asiaksi, jos yritys pystyy työllistämään. Miksi se maataloudessa on paha??
Ymmärsit kommenttini täysin päinvastoin kuin oli tarkoitus: On ehdottoman hyvä asia, että yritys, maitotilakin, pystyy työllistämään. Mutta työn määrän työntekijää kohti on pysyttävä lakien rajoissa, maitotiloillakin. Eli työmäärän kasvaessa on otettava lisää työntekijöitä tai ostopalveluita. Laajennusten ei tule perustua selkänahkaan.
Kunnioitan hyvää tulosta normityömäärällä tekeviä yrittäjiä, olivatpa ne millä toimialalla tahansa ja olipa yrityskoko mikä tahansa. Mutta itselleen työsiirtolaa tehneitä yrittäjiä en ymmärrä, olivatpa hekin sitten millä toimialalla ja minkäkokoisessa yrityksessä tahansa. Karu totuus vain maidon alkutuotannon osalta monilla tiloilla kääntyy tuohon jälkimmäiseen.