Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Ylämaankarjan risteytykset  (Luettu 7235 kertaa)

Teroman

Vs: Ylämaankarjan risteytykset

No sitähän just haettiin, Lemmikiksi siis
 8)

ravenlord

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1648
Vs: Ylämaankarjan risteytykset

Ay  Charolais  Risteytys hyvä Lemmikiksi,,,,,,,,

Tai Ylämaa / Hereford  
 ::)


Joo, saisi pitkäkarvaisen valkopäisen sarvipään ????

Mitä siitä seurais jos charolaisen ja HC.n risteyttäis?



Poikimavaikeuksia ainakin ????
Mikäli jää henkiin, niin ehkä valkonen, iso, pitkäkarvainen ja sarvinen ....

Jaa? Tietysti tarkootin että hc.n siemenillä siemennetään charolais emo, eikä toisinpäin..  Toisinpäin olis varmasti jo eläinsuojelurikkomus..  vähintäänkn..

Ihmisellä ihon väri on polygeeninen ominaisuus, mutta onko naudan karvojen väri muka sama? Ei minun mielestäni, ay/fr risteymät on mustia, ay/simmental risteymät ei muistuta yhtää ayshirea, LSK/ay omaa LSK.n "leppoisan" luonteen, värityksen ja sarvettomuus on myös hyvin dominoivia, ay/jersey sekoitus on vasta "itämässä". Kait sama on liharoduillakin..

Eikö tuo dexter olekkin se amerikan sarvipää? eli sarvet kasvaa sivullepäin likemmäs 3 metriä ja sitte kääntyy eteenpäin?

Viimeksi muokattu: 09.11.10 - klo:08:29 kirjoittanut ravenlord

Asiaan kuin asiaan, asiaton vastaus :)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Ylämaankarjan risteytykset
Dexter on sellainen pikkuinen lehmä  :D Sonnin säkäkorkeus on 105 senttiä. Irlantilainen rotu. Hinta on ongelma, vissiiin jotain 4000€  ;D. Nupoja ja sarvipäitä.



Mä luulen että Hc:n ja toisen rodun risteytys olisi nupo ja hyvin lähellä sen toisen rodun ilmiasua. Jalat olisivat lyhyet. Toinen sukupolvi voisi sitten olla jo enemmän Hc:n piirteitä omaava.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Ylämaankarjan risteytykset
Dexter on sellainen pikkuinen lehmä  :D Sonnin säkäkorkeus on 105 senttiä. Irlantilainen rotu. Hinta on ongelma, vissiiin jotain 4000€  ;D. Nupoja ja sarvipäitä.



Mä luulen että Hc:n ja toisen rodun risteytys olisi nupo ja hyvin lähellä sen toisen rodun ilmiasua. Jalat olisivat lyhyet. Toinen sukupolvi voisi sitten olla jo enemmän Hc:n piirteitä omaava.



Tunnen yhden joka risteyttää HC:tä ja Agnusta, karva muuttuu Agnuksen suuntaan mutta sarvet kasvaa.
Saa paremman lihatilin tällä systeemillä ....

MRP

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 219
Vs: Ylämaankarjan risteytykset
Aikah harvinaanen rotu se "puolibiisoni",
Ai niinkö. Miten voisi olla harvinainen, kun rotuyhdistys on suomen suurin ???
joka kasvattaa olkien ja kuloheinän voimalla karvoja ja sarvia...
Tämä on valitettava totuus muutamien säheltäjien osalta, jotka sitten pilaavat koko porukan mainetta. Me muut syötämme kunnon säilistä ja saamme lihaakin ;)

ravenlord

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1648
Vs: Ylämaankarjan risteytykset
Aikah harvinaanen rotu se "puolibiisoni",
Ai niinkö. Miten voisi olla harvinainen, kun rotuyhdistys on suomen suurin ???
joka kasvattaa olkien ja kuloheinän voimalla karvoja ja sarvia...
Tämä on valitettava totuus muutamien säheltäjien osalta, jotka sitten pilaavat koko porukan mainetta. Me muut syötämme kunnon säilistä ja saamme lihaakin ;)

Tä? Eikös ne sitte tukehdu läskeihinsä? Meinaan notta rotu, joka on jalostunut/jalostettu elämään hyvinkn köyhällä ravinnolla, annetaan tujua sapuskaa, niin siitei seuraa ko sanomista. Näin loogisesti ajateltuna. Ja jos sen fysiikka kestää sen väkevän ruokinnan, niin eroaako sen karvakasan liha sitte enää mitenkään oikeista liharoduista?

Texas Longhornin ja haikun risteytys olis kans mielenkiintoonen...


Asiaan kuin asiaan, asiaton vastaus :)

MRP

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 219
Vs: Ylämaankarjan risteytykset
Tä? Eikös ne sitte tukehdu läskeihinsä? Meinaan notta rotu, joka on jalostunut/jalostettu elämään hyvinkn köyhällä ravinnolla, annetaan tujua sapuskaa, niin siitei seuraa ko sanomista.
Tavallaan näin onkin, eli emoille pitää olla tarkkana varsinkin silloin kun ovat ummessa, etteivät pääse lihomaan. Toki keväällä poikimisten jälkeen kannattaa antaa hiukan parempaa säilistä ja silloinhan laidunkausikin alkaa olla ovella. HC emon hienous piilee siinä, että se pystyy raapimaan heikkotuottoisilta luonnonlaitumiltakin ruokansa ja samalla pitämään kuntoluokkansa, sekä vieroittamaan muhkean vasikan. Tuollaisissa olosuhteissa mannermaisten rotujen emot menisivät ehkä jopa umpeen (toki myönnän ja tiedän, että vastaavasti hyvillä laitumilla ne tuottavat vielä enemmän maitoa ja siten isomman jälkeläisen). Erilaisiin tilanteisiin ja eri olosuhteisiin sopivat eri rodut - onneksi on mistä valita  ;)
Ja jos sen fysiikka kestää sen väkevän ruokinnan, niin eroaako sen karvakasan liha sitte enää mitenkään oikeista liharoduista?
Kasvavilla sonneilla parempi rehu menee sitten kasvuun. Annamme parasta mahdollista säilörehua ja silloin saadaan asialliset kasvut ja kuitenkin rasvaton ruho teurastamolla. Väkirehua ei anneta, paitsi vieroituksesta ensimmäisen laidunkauden alkuun kilo/pää.
Liha on maultaan TÄYSIN erilainen, kuin tavallisen naudan - oli sitten pihvi/maitorotu.
Maussa on selvä riistan vivahde, eli kuin naudanlihan ja hirvenlihan puolivälistä. Aivan erilainen maku. Testaa  ;)
Uskon tuon maun tulevan yhdistelmästä: Ruokinnassa pelkkä karkearehu, laiduntaminen, mahdollisuus vapaaseen liikkumiseen ulkona, pidempi kasvatusaika (2,5-3 vuotta), lihan vähärasvaisuus jne.
Myös lihan ominaisuudet ovat tavallisesta poikkeavat. Korkeampi proteiinipitoisuus vaikuttaa siihen, että mureudestaan huolimatta liha pysyy esim. pataruuissa paremmin kasassa. Samoin jauhelihapihvit/lihapullat pystyy tekemään ilman korppujauhoja ja/tai kananmunaa. Tällä voi olla iso merkitys esimerkiksi ruoka-aineallergikolle.

Viimeksi muokattu: 10.11.10 - klo:07:52 kirjoittanut MRP

Courtney1

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7726
  • I'm not bad, I'm just drawn that way.
Vs: Ylämaankarjan risteytykset
Tä? Eikös ne sitte tukehdu läskeihinsä? Meinaan notta rotu, joka on jalostunut/jalostettu elämään hyvinkn köyhällä ravinnolla, annetaan tujua sapuskaa, niin siitei seuraa ko sanomista.
Tavallaan näin onkin, eli emoille pitää olla tarkkana varsinkin silloin kun ovat ummessa, etteivät pääse lihomaan. Toki keväällä poikimisten jälkeen kannattaa antaa hiukan parempaa säilistä ja silloinhan laidunkausikin alkaa olla ovella. HC emon hienous piilee siinä, että se pystyy raapimaan heikkotuottoisilta luonnonlaitumiltakin ruokansa ja samalla pitämään kuntoluokkansa, sekä vieroittamaan muhkean vasikan. Tuollaisissa olosuhteissa mannermaisten rotujen emot menisivät ehkä jopa umpeen (toki myönnän ja tiedän, että vastaavasti hyvillä laitumilla ne tuottavat vielä enemmän maitoa ja siten isomman jälkeläisen). Erilaisiin tilanteisiin ja eri olosuhteisiin sopivat eri rodut - onneksi on mistä valita  ;)
Ja jos sen fysiikka kestää sen väkevän ruokinnan, niin eroaako sen karvakasan liha sitte enää mitenkään oikeista liharoduista?
Kasvavilla sonneilla parempi rehu menee sitten kasvuun. Annamme parasta mahdollista säilörehua ja silloin saadaan asialliset kasvut ja kuitenkin rasvaton ruho teurastamolla. Väkirehua ei anneta, paitsi vieroituksesta ensimmäisen laidunkauden alkuun kilo/pää.
Liha on maultaan TÄYSIN erilainen, kuin tavallisen naudan - oli sitten pihvi/maitorotu.
Maussa on selvä riistan vivahde, eli kuin naudanlihan ja hirvenlihan puolivälistä. Aivan erilainen maku. Testaa  ;)
Uskon tuon maun tulevan yhdistelmästä: Ruokinnassa pelkkä karkearehu, laiduntaminen, mahdollisuus vapaaseen liikkumiseen ulkona, pidempi kasvatusaika (2,5-3 vuotta), lihan vähärasvaisuus jne.
Myös lihan ominaisuudet ovat tavallisesta poikkeavat. Korkeampi proteiinipitoisuus vaikuttaa siihen, että mureudestaan huolimatta liha pysyy esim. pataruuissa paremmin kasassa. Samoin jauhelihapihvit/lihapullat pystyy tekemään ilman korppujauhoja ja/tai kananmunaa. Tällä voi olla iso merkitys esimerkiksi ruoka-aineallergikolle.
Kerro mulle MRP, käykö hc-lihalle kypsennettäessä kuten porolle, jos karahtaa ylikypsäksi, et rupee maistumaan maksalle  ???
Curtni1 on typerä, suorastaan vastenmielinen idiootti, kun ei erota työtätehnyttä työtävieroksuvasta.

MRP

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 219
Vs: Ylämaankarjan risteytykset
Kerro mulle MRP, käykö hc-lihalle kypsennettäessä kuten porolle, jos karahtaa ylikypsäksi, et rupee maistumaan maksalle  ???
No eipä ole tullut vastaan, mutta meillä pihvit ja grillituotteet syödäänkin aina raakana tai korkeintaan medium miinuksena (silloin harvoin kun itse saa - asiakkaat kun yleensä ehtivät viedä ne). Pataruokia tehdessä ei ole tullut milloinkaan vastaan.
Sinänsä tuo riistanmaku on itsessään hiukan maksanmakuunkin vivahtava ja varsinkin vanhalla siitossonnilla maku voi olla aika voimakaskin. Tälläisiä makuja ja niiden voimakkuuksia on tosi vaikea mitata saati sitten tyhjentävästi kertoa netissä.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Ylämaankarjan risteytykset
No eihän poro maksalle maistu, kyllä sua varmaan on huijattu näissä lihakaupoissa ...
Noon varmaan myyny sulle jonkun vanhan ajokoiran ????
On muuten nylettynä ihan saman näkönen kuin poron vasa.
Eikä Saksalainen ainakaan huomaa eroa ...

Courtney1

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7726
  • I'm not bad, I'm just drawn that way.
Vs: Ylämaankarjan risteytykset
No eihän poro maksalle maistu, kyllä sua varmaan on huijattu näissä lihakaupoissa ...
Noon varmaan myyny sulle jonkun vanhan ajokoiran ????
On muuten nylettynä ihan saman näkönen kuin poron vasa.
Eikä Saksalainen ainakaan huomaa eroa ...
Kyllä muuten maistuu, se on se lihan korkea rautapitoisuus tms, joka sen efektin tekee...kun mun mielestä elävä ravinto erikseen ja lihat sitten kunnolla kypsytettynä, mut porolle ei toimi, just tuon maun takia...paitsi jos tykkää maksasta  ???
Curtni1 on typerä, suorastaan vastenmielinen idiootti, kun ei erota työtätehnyttä työtävieroksuvasta.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Ylämaankarjan risteytykset
Millainen lemmikki siitä Teromanin ja Timpan risteytyksestä mahtaa tulla  ??? Varmaan aika rautainen tapaus sekin.