Mistähän tässä oikeastaan lakkoillaan ?
Kaupan laajentuneet aukioloajat haastavat elintarviketeollisuutta pidempään työviikkoon. Se ei ole yritysten kannalta kannattavaa kun kokonaisvolyymi ei kasva ja työn teetttäminen tulee törkeän kalliiksi.
Nyt saavat viikonlopun töistä (2 päivää) normityöviikon (5 päivää) palkan. Sitä ollaan pudottamassa 3,5 päivän palkaksi.
http://www.loimaanlehti.fi/uutiset/130009.html
Ihan asiallista laatunäkemystä teurastajalla. En tiedä onko tässä yhteydessä edes keskusteltu teurastuksen tekemisestä muulloinkin kuin arkena päivävuorossa. Se on melkoinen kilpailuhaitta, jota ei tietysti hetkessä tasata kun kiinteistöt ja linjat nyt kuitenkin ovat investoituna.
Lihatalojen talous on syöksyssä ja johto vaihtuu pian jos ei suunta muutu. Broilerin kulutus on laskenut ja samalla sitovia brotkosopimuksia tehty lisää. Sika ollut euroopan kalleinta vuoden kun tuotantomäärät ovat romahtaneet. Lakolla ja muilla sian menekin vaikeuttamistoimenpiteillä sekä tuonilla pyritään vaikuttamaan markkinatilanteeseen kunnes tuottajien vastustamat ylituotannon lisäystoimenpiteet alkavat vaikuttamaan.
Tuos loimaan jutus huomionarvoisinta on kommentit kuinka kustannukset ja panokset eivät ole samat kaikille tuottajille koko talousalueella, etenkään seinien sisällä. Hintakilpailuun ei ole mitään edellytyksiä. Eikä myöskään tarvetta kun pyritään korkeintaan omavaraisuuteen tuotantomäärissä ja profiloidutaan entistäkin enemmän erilleen eurooppalaisesta bulkkituotannosta ja hintakilpailusta eläin- ja ympäristöystävällisellä tuotantotavalla.
Mitä taas "sikaruuhkan" purkuun tulee, niin linjoissa pitäisi olla kapasiteettia noin kaksinkertaiselle teurasmäärälle. Jos isot siat aiheuttaa ongelmia niin ne täytynee nyt sitten laittaa dieetile ja tarjota vain 70-80 kiloista kunnes "ruuhka" on purettu ja 90-100 kiloiset sitten sen jälkeen... Nythän "ruuhkan" purkuun on sikäli hyvät edellytykset kun mitään pullonkaulaa ei ole teurastamon jälkeen.