Kun AB-alueelle tuodaan maitoa joko Ruotsista tai C-alueelta on tilanne sama meijereille,tuskin sieltä pohjoisempaakaan parhaita maitokuormia AB-alueelle laitetaan.
Mutta tuskin sitä huonointakaan lajitellaan ja laitetaan Helsinkiin. Kuka muistaa mikä on E-luokan maidon osuus Suomessa? 92% tai jotain. 1-luokan tavaraa on sitten ehkä 6% -> Ihan juomakelpoista tuokin.
Ihminen maistaa ja aistii solupitoisuuden joka on yli 500 000. Tällainen maito maistuu suolaiselta. Tämä maito on myös vissiin jo sitä 2-luokan tavaraa jota ei käytetä ihmisravinnoksi.
Ulkomaiden alhainen maidon tuottajahinta muuten selittyy osaltaan huonosta laadusta-> Meijeri ei maksa enempää koska tavara on huonoa. Suomen paremmalle hinnalle on olemassa siis ihan oikeitakin perusteita.