Tietysti jos ka. on jotain 20% niin rehu säilyy jos se ei saa happea.
Miks niin märkää? Mattilan koneaseman porukka tekee apilasäilörehua kanttipaaliin, jossa ka 80% ja säilyy...
Olkoon. En jaksa väitellä. Tuohan on tietysti jo kuivaheinää, joka säilyy miten vaan. Voisi kyllä ajatella, että apila jonka ka% on 80 on todennäköisesti melkoisen lehdetöntä apilaa. Kaipa tuollekkin joku käyttö löytyy jos käyttää oikein paljon mielikuvitusta
Melkosta köyttä oli kuulemma juu.
Noin vakavasti edelleen, niin tiedän kyllä paikkoja, joissa tuo apilan kuiva-aine on ollu 30-40% ja biologisella tehty laakasiiloon ilman ongelmia. Satakunnan vankila tekee paaliin ilman mitään säilöntäaineita.
Laakasiilo auttaa. Yleensä apilaa pidetään vaikeana säilöttävänä, asiassa voi olla tuntemattomia tekijöitä jotka parantavat/heikentävät mahdolllisuuksia. Minä en ottaisi riskiä, mutta joku toinen ottaa ja menestyy.
ei apila nyt niin ylipääsemättömän vaikeaa ole säilöttäväksi.
meillä on tehty aikaisemmin hapolla rehua, nyt käytössä feedtech22.
biologisella olemme päässeet parempiin säilöntätuloksiin kuin hapolla.
kelasilppuri aikakautena meillä käytettiin pelkästään happoa, nyt teemme noukkareilla ja paalaamalla esikuivattuna, biologisella säilöntäaineella.