Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Naudanlihantuotanto  (Luettu 9339 kertaa)

Joonas

  • Vieras
Vs: Naudanlihantuotanto
Itseuudistuvassa tuotannossa menee ainakin 25-27 ry/ruhokilon tuottamiseen, Suomessa on itseuudistuvalla tuotannolla lähinnä marginaaliset edellytykset pärjätä ilman massiivista tukea.

Jos ja kun energian- ja rehunhinta nousee niin itseuudistua tuotanto vähenee automaattisesti, unohtaa ei sovi myöskaan tuotantoon sitoutuneen rahan määrää ja sen kustannusta. 8)

Vuonna 2009, 700 paalia a' 300 ry+ 30 tn viljaa+3600 kg rypsiä= 245 000 ry. Lähti lihaa 16101 kg, eläinmäärä pysyi samana.
tällöin 245000/16000= 15,3 ry/kg.
Tää emotuotanto on sellasta omavaraistaloutta, jos pellot ja olosuhteeet ovat niin hyvät että rahakasveja viljelemällä jatkossa tiliä tekee, niin sitten vähenee. Muistakaahan että olemme melko syrjässä noin vaikka Ranskasta katsoen. Reuna-alueet ovat laidun- ja nurmialueita muualla maailmassa.

Joonas

  • Vieras
Vs: Naudanlihantuotanto
Itseuudistuvassa tuotannossa menee ainakin 25-27 ry/ruhokilon tuottamiseen, Suomessa on itseuudistuvalla tuotannolla lähinnä marginaaliset edellytykset pärjätä ilman massiivista tukea.

Jos ja kun energian- ja rehunhinta nousee niin itseuudistua tuotanto vähenee automaattisesti, unohtaa ei sovi myöskaan tuotantoon sitoutuneen rahan määrää ja sen kustannusta. 8)
Jaa niin laidun jäi 30 ha, 3500 ry=105000  ry/16000 = + 6,5 ry
elikkä melkein 22 ry/ liha kg yhteensä. Paljollas se broisku teki lihakilon, taikka kirjolohi.

Vuonna 2009, 700 paalia a' 300 ry+ 30 tn viljaa+3600 kg rypsiä= 245 000 ry. Lähti lihaa 16101 kg, eläinmäärä pysyi samana.
tällöin 245000/16000= 15,3 ry/kg.
Tää emotuotanto on sellasta omavaraistaloutta, jos pellot ja olosuhteeet ovat niin hyvät että rahakasveja viljelemällä jatkossa tiliä tekee, niin sitten vähenee. Muistakaahan että olemme melko syrjässä noin vaikka Ranskasta katsoen. Reuna-alueet ovat laidun- ja nurmialueita muualla maailmassa.