Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa  (Luettu 8654 kertaa)

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
On siinä syy maanhappamoitumiseen http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=4072
Ei vissiin muita ongelmia samasta syystä ilmenny? -vielä.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

Teroman

Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa

Taitaa muuten happamoitua täälläkin koko ajan, onko jollakin tilastoja ?
 :-[

Naturalis

  • Vieras
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa

Taitaa muuten happamoitua täälläkin koko ajan, onko jollakin tilastoja ?
 :-[
On, osilla alkaa mennä jo yli kasin... ;D

Petri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5274
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa

Taitaa muuten happamoitua täälläkin koko ajan, onko jollakin tilastoja ?
 :-[

Ylläpitokalkituksen tarve on just tuota ammonium-pitoisten väkilannoitteiden aiheuttamaa. Ei ole pelkästään kiinalaisten ja suomalaisten ongelma.

Petri

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52007
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa

Taitaa muuten happamoitua täälläkin koko ajan, onko jollakin tilastoja ?
 :-[

Ylläpitokalkituksen tarve on just tuota ammonium-pitoisten väkilannoitteiden aiheuttamaa. Ei ole pelkästään kiinalaisten ja suomalaisten ongelma.

Petri
Mikä ihmeen ongelma se sitten on? Vuosittainen kalkitus kuuluu normaaliin viljelykäytäntöön.
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Petri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5274
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa
Ylläpitokalkituksen tarve on just tuota ammonium-pitoisten väkilannoitteiden aiheuttamaa. Ei ole pelkästään kiinalaisten ja suomalaisten ongelma.
Petri
Mikä ihmeen ongelma se sitten on? Vuosittainen kalkitus kuuluu normaaliin viljelykäytäntöön.

Ihan ilmaaseksi se kalkki sinne peltoon levittyy, niinhän?

case takavuosilta:
Vuosikymmen sitten yhdessä kongressissa oli ausseja, jotka valittivat monokulttuurin seurauksena olevan maan happamoituminen, tuotti näitä tunnettuja ongelmia. Joku meistä eurooppalaisista ehdotti kalkitusta; kaveri kysy heti takaisin, että aiotteko ajaa kaikki viljelijämme konkurssiin? Eli sikäläisen viljelijän taloudessa kalkitus on jotain aivan liian kallista.

Petri

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa

Taitaa muuten happamoitua täälläkin koko ajan, onko jollakin tilastoja ?
 :-[

Ylläpitokalkituksen tarve on just tuota ammonium-pitoisten väkilannoitteiden aiheuttamaa. Ei ole pelkästään kiinalaisten ja suomalaisten ongelma.

Petri
Luomupellolla ei tuollaista ongelmaa ole...

Petri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5274
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa

Taitaa muuten happamoitua täälläkin koko ajan, onko jollakin tilastoja ?
 :-[

Ylläpitokalkituksen tarve on just tuota ammonium-pitoisten väkilannoitteiden aiheuttamaa. Ei ole pelkästään kiinalaisten ja suomalaisten ongelma.

Petri
Luomupellolla ei tuollaista ongelmaa ole...
No ei, jätin mainostamatta että pysyisi keskustelu ... no, mikä nyt asiaa on, mikä ei.

Petri

nestori2

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2079
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa
Kyllä happamoituminen on nimeomaan tehoviljelyn ja kasvivuorotuksen unohtamisen aiheuttama ongelma.
Itse pidin erästä  lohkoani viherkesannolla muutaman vuoden ja ainakin viljavuustutkimusten mukaan ph nousi.
Pää vetävän käteen tuossa kalkituksessakin tulee, kalkkiesiintymät ehtyvät ja hinta nousee, mitenkäs sitten suu pannaan. Keinolannoitteet ovat happoja, aika järjetöntä, että ensin peltoon happoa ja sitten emästä, pysyvät ainakin kauppiaat hengissä.

SomeBody77

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4301
  • Ensin rahahommat, sitten omille pelloille
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa
Ylläpitokalkituksen tarve on just tuota ammonium-pitoisten väkilannoitteiden aiheuttamaa. Ei ole pelkästään kiinalaisten ja suomalaisten ongelma.
Petri
Mikä ihmeen ongelma se sitten on? Vuosittainen kalkitus kuuluu normaaliin viljelykäytäntöön.

Ihan ilmaaseksi se kalkki sinne peltoon levittyy, niinhän?

case takavuosilta:
Vuosikymmen sitten yhdessä kongressissa oli ausseja, jotka valittivat monokulttuurin seurauksena olevan maan happamoituminen, tuotti näitä tunnettuja ongelmia. Joku meistä eurooppalaisista ehdotti kalkitusta; kaveri kysy heti takaisin, että aiotteko ajaa kaikki viljelijämme konkurssiin? Eli sikäläisen viljelijän taloudessa kalkitus on jotain aivan liian kallista.

Petri
Kalkituksen hinta tulee takaisin lannoitekustannuksissa. Orgaanisten lannoitteiden käytön tehostamisella tehoviljelyssä voidaan vähentää happamoitumista.
Ensin rahahommat, sitten omille pelloille

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8362
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa
Liejusavilla happamuus on maalijin tuoma ominaisuus. Vuoden 1952 maanäytteissä noissa oli pH vähän päälle 4. Ne vaativat ylläpitokalkituksena 15 t viidenvuoden välein, että pH pysyy seitsemässä. Savisempien maiden pH oli tuolloin hieman alle 6. Savisempien maiden pohjamaan pH oli silloin reilu 6. Tuolloin viljely oli vielä lähes luomua, joten oli senaikainenkin viljely happamoittanut muokkauskerrosta.
Mystinen kesälaatumies

Petri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5274
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa
Liejusavilla happamuus on maalijin tuoma ominaisuus. Vuoden 1952 maanäytteissä noissa oli pH vähän päälle 4. Ne vaativat ylläpitokalkituksena 15 t viidenvuoden välein, että pH pysyy seitsemässä. Savisempien maiden pH oli tuolloin hieman alle 6. Savisempien maiden pohjamaan pH oli silloin reilu 6. Tuolloin viljely oli vielä lähes luomua, joten oli senaikainenkin viljely happamoittanut muokkauskerrosta.
Jossain määrin täytyisi kyllä hyväksyä myös maalajin vaikutus tuohon pH-lukuun. Jos onkin vastoin nykykemiallisen viljelyn ideaa, jossa alustasta riippumatta valmistetaan standardi juurtumisalusta kasveille... Moni luomukarjatilallinen on havainnt pH:n pysyvän vakiona tai hieman nousevan; selityksiä tälle löytyy, mutta joskohan joskus jaksaa pidemmin kirjoittaa, jää nähtäväksi.

Petri

Arik

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 164
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa
Mitäs ph:ta suosittelette luomussa. Omasta mielestä paljon yli 6 ei kannata mennä rupeaa ravinteet huuhtoutumaan ja eikös apilakin säily paremmin.

bobbari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2642
  • Sosiaalinen erakko
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa

Taitaa muuten happamoitua täälläkin koko ajan, onko jollakin tilastoja ?
 :-[

Ylläpitokalkituksen tarve on just tuota ammonium-pitoisten väkilannoitteiden aiheuttamaa. Ei ole pelkästään kiinalaisten ja suomalaisten ongelma.

Petri
Sian lietelanta on muuten ph:ta laskevaa tavaraa kans. nimim 2 milj. kiloo kalkkia/ 10 vuotta...
 Ja nurmenviljely syö kalkkia 3 kertaa enemmän kuin viljanviljely...
Tuskahiki on köyhän sauna...

SomeBody77

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4301
  • Ensin rahahommat, sitten omille pelloille
Vs: Viljelysmaat happamoituu - Kiinassa
Sian lietelanta on muuten ph:ta laskevaa tavaraa kans. nimim 2 milj. kiloo kalkkia/ 10 vuotta...
 Ja nurmenviljely syö kalkkia 3 kertaa enemmän kuin viljanviljely...
Käytä kuonaa. Vampulan tavarassa on väärä Kalsium - Magnesium suhde sikäläisiin peltoihin. Ainakin Kärväselän sikaparoni on vakuuttunut sen toimivuudesta.
Ensin rahahommat, sitten omille pelloille