Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Lihan tuotannon ympäristöhaitta yllätti  (Luettu 2735 kertaa)

diego

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 155
http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/118578-lihan-ymparistohaitta-yllatti-%E2%80%9Dsyokaa-vahemman-suomalaiset%E2%80%9D

En ainakaan Maaseudun Tulevaisuuden nettiversiosta löytänyt mitään mainintaa tästä MTT:n tutkimuksesta. Taitaa olla sellainen aihe että siitä kannattaa vaieta ja toivoa että tutkimus unohtuu ajan kanssa.


emo-heikki

  • Vieras
Vs: Lihan tuotannon ympäristöhaitta yllätti
Tekastu tutkimus, ympäristöhaitta voidaan eliminoida täysin naudoilla, tästä on tehty ruotsissa tutkimus.

diego

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 155
Vs: Lihan tuotannon ympäristöhaitta yllätti
Jahas...laitapa linkkiä siihen Ruotsissa tehtyyn tutkimukseen. Mistä voi päätellä että tämä tutkimus on tekastu, eikä se Ruotsalaistutkimus?

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65449
Vs: Lihan tuotannon ympäristöhaitta yllätti
ainahan noita ns. nollatutkimuksia tehty!         kuka se muistaakaan kuin paljon hälyä nousi aikoinaan siitä mansikoiden torjunta-ainejäämistä?                           lopuksi ei löytyny kuin yks mutu-tutkimus ilman ripulia!

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Lihan tuotannon ympäristöhaitta yllätti
Jahas...laitapa linkkiä siihen Ruotsissa tehtyyn tutkimukseen. Mistä voi päätellä että tämä tutkimus on tekastu, eikä se Ruotsalaistutkimus?

Ei mulla linkkiä ole, mutta maaseuduntulevaisuudessa siitä oli juttukin, metsälaidunnus oikein toteutettuna sitoo hiiltä enempi kuin lehmät sitä vapauttaa.

diego

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 155
Vs: Lihan tuotannon ympäristöhaitta yllätti
Jahas...laitapa linkkiä siihen Ruotsissa tehtyyn tutkimukseen. Mistä voi päätellä että tämä tutkimus on tekastu, eikä se Ruotsalaistutkimus?

Ei mulla linkkiä ole, mutta maaseuduntulevaisuudessa siitä oli juttukin, metsälaidunnus oikein toteutettuna sitoo hiiltä enempi kuin lehmät sitä vapauttaa.

Aika teoreettinen termi tuo "metsälaidunnus oikein toteutettuna". Kuinkahan monella karjatilalla sitä toteutetaan? 

Petri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5274
Vs: Lihan tuotannon ympäristöhaitta yllätti
Eiköhän tässäkin määrä myrkyn tee. Liha oikeasti pitäisi palauttaa sille kuuluvaan arvoonsa, mihin kuuluu myös se, että kulutus laskisi niin kansanterveyden kuin ympäristökin kannalta järkevämmälle tasolle. Ja se loppu tietty tuotetaan ympäristöystävällisesti, koska siihen täytyy arvotavaran (aminohappokoostumus, kulinarismi ym.) kyseessä ollen olla varaakin. Mutta selvän tutkimustuloksen (en ole lukenut alkuperäistä juttua, joten en osaa tästä sanoa mitään) edessä on turha selittää mustaa valkoiseksi, mieluummin myöntää, yrittää parannusta ja ottaa toiminnan muita arvoja keskusteluun. Elämä ei ole pelkkää sepelvaltimotukoksen ja ilmastonmuutoksen väistämistä, vaikka joskus siltä tuntuukin.

Petri

Pasi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2373
Vs: Lihan tuotannon ympäristöhaitta yllätti
Petriltä oikein järkevä mielipide.

En ole myöskään lukenut ketjunaloittajan enkä Emö-Heikin tutkimusta. Se on jo hyvin kauan tiedetty, että yksimaihaiset syövät täysin meille ihmisille kelvollista sapuskaa ja että samalla tuhlautuu käyttökelpoista energiaa ja proteiinia tuotantotavasta riippumatta. En usko että tuosta MTT:n tutkimuksessa on oikeastaan mitään todellista uutta. Tutkimusta ohjaa hyvin paljon se, mitä ministeriön mielestä on nyt muodikasta tutkia. Ja lehtiin pääsemistä se, mistä aiheesta lehti haluaa juttunsa sekä tutkijan kunnianhimo saada suorituspisteitä.

Ja se ruotsalaistutkimus ja/tai siitä kirjoitettu juttu kuulostaa Emo-Heikin antamilla tiedoilla yhden sortin sepitelmältä. Kun hiiltä on tutkittu, niin silloin tutkittu myös ilmastonmuutosta eikä märehtijöillä pelkkä hiilitase riitä. Metaanin tuotantonsa vuoksi märehtijöitä pidetään aika suurena haitallisena tekijänä. Märehtijöiden tärkeä tehtävä ruuantuotanossa on se, että ne muuttavat ruohon meille helposti hyödynnettävää muotoon. Ja helkkari hyvä, että semmoisia elikoita on. Kaikki eläimet käyttävät syömänsä hiilen ensisijaisesti energiantuotantoon. Enkä usko ennen kuin näen ihan oikeita tutkimustuloksia, että eri eläinlajien lihan hiilipitoisuudessa on merkityksellisiä eroja kun lihan rasvaprosentti on yhtä suuri.

Ilmastonmuutos on tällä hetkellä tutkijoille lähes ehtymätön rahasampo, mutta jotain rajaa voisi pitää.... 

Yodavaari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1471
Vs: Lihan tuotannon ympäristöhaitta yllätti
Petriltä oikein järkevä mielipide.

Ilmastonmuutos on tällä hetkellä tutkijoille lähes ehtymätön rahasampo, mutta jotain rajaa voisi pitää....

Tässä posteri asiasta http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=32721.0

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Lihan tuotannon ympäristöhaitta yllätti
Petriltä oikein järkevä mielipide.

En ole myöskään lukenut ketjunaloittajan enkä Emö-Heikin tutkimusta. Se on jo hyvin kauan tiedetty, että yksimaihaiset syövät täysin meille ihmisille kelvollista sapuskaa ja että samalla tuhlautuu käyttökelpoista energiaa ja proteiinia tuotantotavasta riippumatta. En usko että tuosta MTT:n tutkimuksessa on oikeastaan mitään todellista uutta. Tutkimusta ohjaa hyvin paljon se, mitä ministeriön mielestä on nyt muodikasta tutkia. Ja lehtiin pääsemistä se, mistä aiheesta lehti haluaa juttunsa sekä tutkijan kunnianhimo saada suorituspisteitä.

Ja se ruotsalaistutkimus ja/tai siitä kirjoitettu juttu kuulostaa Emo-Heikin antamilla tiedoilla yhden sortin sepitelmältä. Kun hiiltä on tutkittu, niin silloin tutkittu myös ilmastonmuutosta eikä märehtijöillä pelkkä hiilitase riitä. Metaanin tuotantonsa vuoksi märehtijöitä pidetään aika suurena haitallisena tekijänä. Märehtijöiden tärkeä tehtävä ruuantuotanossa on se, että ne muuttavat ruohon meille helposti hyödynnettävää muotoon. Ja helkkari hyvä, että semmoisia elikoita on. Kaikki eläimet käyttävät syömänsä hiilen ensisijaisesti energiantuotantoon. Enkä usko ennen kuin näen ihan oikeita tutkimustuloksia, että eri eläinlajien lihan hiilipitoisuudessa on merkityksellisiä eroja kun lihan rasvaprosentti on yhtä suuri.

Ilmastonmuutos on tällä hetkellä tutkijoille lähes ehtymätön rahasampo, mutta jotain rajaa voisi pitää....

Mulla ei tota linkkiä ole, mutta metsälaidunnuksessa jää nämä kynto/viljely/lannoitushommat pois ja lehmien laidunnus kiihdyyttää metsänkasvua senverran, mitä ne aiheuttaa päästöjäkin, väkirehuruokinnassa kuluu noita fossiilisia polttoaineita tossa rehunteossa, joka sitten sakottaa nautaa sen huonon rehunkäyttösuhteen takia.

En ole mikään asiantuntija, eikä mua oikeastaan muutenkaan kiinnosta aihe, mutta muistin vaan tämmösen lehtijutun kun aloituksen luin, noita tutkimuksia voi tehdä miten vaan, jos haluaa että nauta näyttää pahalta, niin tutkimuksella sen saa myös aikaan ...