Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät  (Luettu 5005 kertaa)

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8652
  • You're a slave to money then you die
Verrataanpas sitten oikein porukalla ohran analyysituloksia keskenään.

Itselläni scarlettia jossa:
kosteus 11,9
valkuainen 11,5
lajittelu 1 79,1
lajittelu 2 17,6
lajittelu 1+2 96,7
lajittelu 4 0,2
itävyys 95,0
haljenneita jyviä 7,5
homeisia jyviä 8,0
hehtopaino 70,0

Muutoin laatu on mielestäni ihan kelvollista interventio tavaraa, mutta se mistä tuo jyvien halkeaminen johtuu, on epäselvää. Ja juuri tuon halkeamisen vuoksi eivät kelvanneet maltaaksi, mikä tänä vuonna ei kyllä harmita pätkääkään kun interventiosta saa enemmän kun laatukorjatusta maltaasta..

Laittakaapas omia tuloksia ja valistakaa joku noista haljenneista kavereista.

Viimeksi muokattu: 19.11.09 - klo:22:42 kirjoittanut supersammakko

Nothing is Something Worth Doing

Strimari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1850
  • This is radio Nowhere!
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
Eikös ne tuppaa halkeamaan juurikin kovakuouraisella käsittelyllä?
Puimuri/kuivuri/siirrot.
Ladon lattialla varstoillako puit?  ;D
Hyvää yritetään, mutta priimaa pakkaa tulemaan!

Astral

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1163
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
Kyllä melkein väittäisin että jonkulainen kuivuus/kuumusolosuhde noin halkasee. Niitä kun löytyy ihan tähkistä kun malttaa seurata. Samalla homeprosentti seuraa haljenneiden hyvien prosentteja eli se haljennut jyvä kehittää kyllä itseensä homeen.

Rikkonaiset sitten erikseen, yleensähän jyvä menee kokonaan poikki kovakouraisella käsittelyllä.

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8652
  • You're a slave to money then you die
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
Kyseessä ei ollut kovakouraisella käsittelyllä aiheutettu jyvän rikkoutuminen, vaan ihan jostain muusta johtuva jyvien halkeaminen.
Joskus joku sen mulle pikaisesti selitti, mutta en muista enää kuka ja mikä se selitys oli.
Nothing is Something Worth Doing

leku

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 77
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
Itsellä ollut samaa ongelmaa...  itsessään jyvä ei ole haljennut, vaan idätyskokeessa sellaiset jyvät joissa pituussuuntainen halkeama kuoressa luetaan haljenneeksi jyväksi (pari vuotta asiaa ihmetelleenä)

itselläkin ollut perinteisesti scarlettia, haljenneita parhaimmillaan 12 %. tosin viimeiset scarletit laarissa.

kuoren halkinaisuus johtuu lajikkeesta sekä kasvukaudesta, jyvä täyttyy liikaa tietyssä vaiheessa jolloin kuoreen ilmestyy viiruja, joista sisus näkyy pahimmissa tapauksissa jopa hyvin paljaalla silmällä

Tän vuotisia tuloksia en ole vielä tarkistanut, mutta haljenneita on paljon scarletissa, tipplessä ei ainakaan huomaa paljaalla silmällä

voorti

  • Vieras
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät

Johtunee kasvuolosuhteista.Joskus olen kuullut seuraavan selityksen:
Viljan ollessa jo lähes valmista pitkän kuivan kauden jälkeen tulevat sateet saattavat aiheuttaa jyvien halkeamista.Jos pui liian ankarasti
esim.vihneongelmissa,luulisi jyvien ennemmin katkeavan kuin halkeavan.

SAS

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12800
  • Velehojen Veleho
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
Sama perunassa jos pitkään kuivaa ja sitten saa kosteutta niin paljon haljenneita perunoita.Kasvu on niin kiivasta että pintasolukko ei pysty kasvamaan siinä tahdissa kuin ydin.Ei kohen koskaan.
Mystinen Logger,arkinen aivan,Talouden ja politiikan arvostettu tutkija.Ilmastotutkimuksen huippu luotettava kriitikko.Sääennustamisen moninkertainen Suomen Mestari.
Pikkutilallinen yrittää omillaan,suuri tilallinen tarvitsee yrittämiseen EU:n tukea !

H Hehtolitra

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2569
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
Verrataanpas sitten oikein porukalla ohran analyysituloksia keskenään.

Itselläni scarlettia jossa:
kosteus 11,9
valkuainen 11,5
lajittelu 1 79,1
lajittelu 2 17,6
lajittelu 1+2 96,7
lajittelu 4 0,2
itävyys 95,0
haljenneita jyviä 7,5
homeisia jyviä 8,0
hehtopaino 70,0

Muutoin laatu on mielestäni ihan kelvollista interventio tavaraa, mutta se mistä tuo jyvien halkeaminen johtuu, on epäselvää. Ja juuri tuon halkeamisen vuoksi eivät kelvanneet maltaaksi, mikä tänä vuonna ei kyllä harmita pätkääkään kun interventiosta saa enemmän kun laatukorjatusta maltaasta..

Laittakaapas omia tuloksia ja valistakaa joku noista haljenneista kavereista.

Onkohan niitä haljenneitä yhtä paljon, jos teetät tarkastuksen muillakin?.


maamees

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 174
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
Juu, ylempänä arvuuteltiin kovaa puintia ym. syyksi. Tämä eri asia, johtuu todellakin mm. kasvukauden olosuhteista ja lajikkeesta, ties mistä?

Muistan jonain vuonna, kun oli mallastamon analyysissä liikaa haljenneita jyviä, niin toiseen mallastamoon kelpasi hyvin. Siis oli eroa analysoinnissa. Silloin oli kyse sellaisesta jyvän halkeamisesta, mitä ei välttämättä paljaalla silmällä näe.... ???

kylmis

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12224
  • Virolaista kiitos!
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
Kasvukauden olosuhteista johtuu, niinkuin ylläällä on jo moneen kertaan todettu. Sekin on selvää, että tavaran saanti vaikuttaa laatukriteerien tulkintaan. Jos laatuviljaa ei ole, niin heikommatkin erät menee kaupaksi.

Kp

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1903
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
Kasvukauden olosuhteista johtuu, niinkuin ylläällä on jo moneen kertaan todettu. Sekin on selvää, että tavaran saanti vaikuttaa laatukriteerien tulkintaan. Jos laatuviljaa ei ole, niin heikommatkin erät menee kaupaksi.
Juuri näin. Kova puinti tai kuivatus ei tee tätä halkeamista, on myös lajikekohtainen
ominaisuus ja esim. kylvöaika vaikuttaa.
Halkeamista on vaikea nähdä jyvästä.
Jos haljenneista jyvistä yrittää tehdä mallasta, niin siinä on niin kova
jälkikäyminen, että korkit voi lennellä kaupassa omia aikojaan.

Oman mallasohran analyysitulos:

Tipple
Kosteus 12.7
Hlp 70.4
Valkuainen 8.8
Mallasitävyys 98
Lajitteet I+II  95
Lajite IV 1.1

Tässä näytteessä ei ollut haljenneita,
toisessa näytteessä oli 1% haljenneita

Viimeksi muokattu: 21.11.09 - klo:16:43 kirjoittanut Kp

Timppa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13531
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
Jos haljenneista jyvistä yrittää tehdä mallasta, niin siinä on niin kova
jälkikäyminen, että korkit voi lennellä kaupassa omia aikojaan.

***Älä yritä tehdä, hae kaljaa s-marketista.
Kui mää ain olen paras?

Kp

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1903
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
Jos haljenneista jyvistä yrittää tehdä mallasta, niin siinä on niin kova
jälkikäyminen, että korkit voi lennellä kaupassa omia aikojaan.

***Älä yritä tehdä
En enää toista kertaa...

gonemies

  • Vieras
Vs: Ohran analyysitulokset ja haljenneet jyvät
>>>että korkit voi lennellä kaupassa omia a

Sitten kannattaa käännellä kaljafirmasa hanat siihen malliin,että menee tölkkipuolelle.