Kasvukauden olosuhteista johtuu, niinkuin ylläällä on jo moneen kertaan todettu. Sekin on selvää, että tavaran saanti vaikuttaa laatukriteerien tulkintaan. Jos laatuviljaa ei ole, niin heikommatkin erät menee kaupaksi.
Juuri näin. Kova puinti tai kuivatus ei tee tätä halkeamista, on myös lajikekohtainen
ominaisuus ja esim. kylvöaika vaikuttaa.
Halkeamista on vaikea nähdä jyvästä.
Jos haljenneista jyvistä yrittää tehdä mallasta, niin siinä on niin kova
jälkikäyminen, että korkit voi lennellä kaupassa omia aikojaan.
Oman mallasohran analyysitulos:
Tipple
Kosteus 12.7
Hlp 70.4
Valkuainen 8.8
Mallasitävyys 98
Lajitteet I+II 95
Lajite IV 1.1
Tässä näytteessä ei ollut haljenneita,
toisessa näytteessä oli 1% haljenneita