Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Tuottajat Keski-Suomessa,  (Luettu 5173 kertaa)

japa

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3
Tuottajat Keski-Suomessa,
Olemme suunnittelemassa lähiruokatoimintaa Jyväskylän seudulla. Kyseessä on Ruokaa läheltä -hanke, jossa tarkoituksena on perustaa Keski-Suomen alueen kuntiin lähiruokapiirejä ja innostaa alueen tuottajia ja asukkaita mukaan toimintaan. Ensimmäinen lähiruokapiiri on tarkoitus saada pyörimään jo elokuussa.

Haussa on nyt tuottajia, jotka ovat kiinnostuneita myymään tuotteitaan ruokapiirin kautta. Ruokapiiristä on tuottajalle etua, mm.

- se on edullinen markkinointikanava
- ei kaupan väliportaita
- sitoutunut ostajakunta
- menekin ennakoitavuus

Jos haluat mukaan, ota yhteyttä: agendatoimisto(at)gmail.com tai soita 014-2667155.

Viimeksi muokattu: 23.06.09 - klo:16:36 kirjoittanut japa

PR

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 715
Vs: Tuottajat Keski-Suomessa,
Olemme suunnittelemassa lähiruokatoimintaa Jyväskylän seudulla. Kyseessä on Ruokaa läheltä -hanke, jossa tarkoituksena on perustaa Keski-Suomen alueen kuntiin lähiruokapiirejä ja innostaa alueen tuottajia ja asukkaita mukaan toimintaan. Ensimmäinen lähiruokapiiri on tarkoitus saada pyörimään jo elokuussa.

Haussa on nyt tuottajia, jotka ovat kiinnostuneita myymään tuotteitaan ruokapiirin kautta. Ruokapiiristä on tuottajalle etua, mm.

- se on edullinen markkinointikanava
- ei kaupan väliportaita
- sitoutunut ostajakunta
- menekin ennakoitavuus

Jos haluat mukaan, ota yhteyttä: julia.siiriainen(at)japary.fi tai soita 014-2667155.

Plussat tuli. Entä miinukset? Joskus kauan sitten sieltä pöydän *****maisimmalta (rahoittajan) puolelta maailmaa katsoneena tuli pari kysymystä mieleen.

Muutama kysymys tuli mieleen:

- Mites jalostus? Siis tuottajat voivat toimittaa (vain) valmiiksi jalostettuja tuotteita? Juureksia, vihanneksia, marjoja, omenoita ja kanamunia?

- Kilpailutus? Ostajat ovat kai etupäässä kuntia ja julkisyhteisöjä. Eivät voi ostaa mistä mieli tekee. Vai miten suoramyynti kuluttajille hoidetaan?

- Ja ehkäpä tärkein kysymys. Kuka rahoittaa ko. välitystoimintaa hankkeen päättymisen (viimeistään 2013) jälkeen. Itsellään ei tule pyörimään.

Vaan tsemppiä Julialle. Olet hyvän asian puolesta liikkeellä, mutta maailma on vain hiukan vaikea näille. Mahdollisten mukaan lähtijöiden on kumminkin tiedostettava riskit.  :)

Tapani

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4372
Vs: Tuottajat Keski-Suomessa,
Olemme suunnittelemassa lähiruokatoimintaa Jyväskylän seudulla. Kyseessä on Ruokaa läheltä -hanke, jossa tarkoituksena on perustaa Keski-Suomen alueen kuntiin lähiruokapiirejä ja innostaa alueen tuottajia ja asukkaita mukaan toimintaan. Ensimmäinen lähiruokapiiri on tarkoitus saada pyörimään jo elokuussa.

Haussa on nyt tuottajia, jotka ovat kiinnostuneita myymään tuotteitaan ruokapiirin kautta. Ruokapiiristä on tuottajalle etua, mm.

- se on edullinen markkinointikanava
- ei kaupan väliportaita
- sitoutunut ostajakunta
- menekin ennakoitavuus

Jos haluat mukaan, ota yhteyttä: julia.siiriainen(at)japary.fi tai soita 014-2667155.

Plussat tuli. Entä miinukset? Joskus kauan sitten sieltä pöydän *****maisimmalta (rahoittajan) puolelta maailmaa katsoneena tuli pari kysymystä mieleen.

Muutama kysymys tuli mieleen:

- Mites jalostus? Siis tuottajat voivat toimittaa (vain) valmiiksi jalostettuja tuotteita? Juureksia, vihanneksia, marjoja, omenoita ja kanamunia?

- Kilpailutus? Ostajat ovat kai etupäässä kuntia ja julkisyhteisöjä. Eivät voi ostaa mistä mieli tekee. Vai miten suoramyynti kuluttajille hoidetaan?

- Ja ehkäpä tärkein kysymys. Kuka rahoittaa ko. välitystoimintaa hankkeen päättymisen (viimeistään 2013) jälkeen. Itsellään ei tule pyörimään.

Vaan tsemppiä Julialle. Olet hyvän asian puolesta liikkeellä, mutta maailma on vain hiukan vaikea näille. Mahdollisten mukaan lähtijöiden on kumminkin tiedostettava riskit.  :)
Julia tarkoittanee ruokapiirin jäsenillä yksityisiä henkilöitä, ei kuntia. Täällä ruokapiiriläiset käyvät tietystä paikasta tiettyyn aikaan tuotteet hakemassa ja viljelijät vievät myytävät tuotteet sinne.

japa

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3
Vs: Tuottajat Keski-Suomessa,

Plussat tuli. Entä miinukset? Joskus kauan sitten sieltä pöydän *****maisimmalta (rahoittajan) puolelta maailmaa katsoneena tuli pari kysymystä mieleen.

Muutama kysymys tuli mieleen:

- Mites jalostus? Siis tuottajat voivat toimittaa (vain) valmiiksi jalostettuja tuotteita? Juureksia, vihanneksia, marjoja, omenoita ja kanamunia?

- Kilpailutus? Ostajat ovat kai etupäässä kuntia ja julkisyhteisöjä. Eivät voi ostaa mistä mieli tekee. Vai miten suoramyynti kuluttajille hoidetaan?

- Ja ehkäpä tärkein kysymys. Kuka rahoittaa ko. välitystoimintaa hankkeen päättymisen (viimeistään 2013) jälkeen. Itsellään ei tule pyörimään.

Vaan tsemppiä Julialle. Olet hyvän asian puolesta liikkeellä, mutta maailma on vain hiukan vaikea näille. Mahdollisten mukaan lähtijöiden on kumminkin tiedostettava riskit.  :)

Noo tuottajan kannalta miinuksena vois nähdä sen vaivan, joka syntyy kun tilatut kamat pitää kerran kuussa kootusti viedä so*****un paikkaan, esim. kyläkaupalle.

Tapani oli oikeassa, kyse on yksityisistä tilaajista, perheet, miksei pienet yhteisötkin esim. työporukat. Toiminnan on tarkoitus olla pienimuotoista. Hankkeen aikana toiminta vakiinnutetaan, ja sen päättymisen jälkeen ruokapiirin toiminnasta vastaa paikallinen toimija (yksityishenkilö tai yhdistys).

Tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa, vaan saada edullista, terveellistä ja ympäristöystävällistä lähiruokaa asukkaille. Tilaajien tuotteista maksama raha ei kierrä hankkeen kirjanpidon tai muiden välikäsien kautta, vaan se menee suoraan tuottajille. Ei tuottajan ole tarkoitus pelkästään tämän kautta elää, vaan saada vaivatonta lisätienestiä pienellä panoksella. Kyseessä on tällä alueella pioneerihanke, eli bonuksena tulee ilmaista mainosta ja näkyvyyttä maatilalle :)

PR

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 715
Vs: Tuottajat Keski-Suomessa,

Plussat tuli. Entä miinukset? Joskus kauan sitten sieltä pöydän *****maisimmalta (rahoittajan) puolelta maailmaa katsoneena tuli pari kysymystä mieleen.

Muutama kysymys tuli mieleen:

- Mites jalostus? Siis tuottajat voivat toimittaa (vain) valmiiksi jalostettuja tuotteita? Juureksia, vihanneksia, marjoja, omenoita ja kanamunia?

- Kilpailutus? Ostajat ovat kai etupäässä kuntia ja julkisyhteisöjä. Eivät voi ostaa mistä mieli tekee. Vai miten suoramyynti kuluttajille hoidetaan?

- Ja ehkäpä tärkein kysymys. Kuka rahoittaa ko. välitystoimintaa hankkeen päättymisen (viimeistään 2013) jälkeen. Itsellään ei tule pyörimään.

Vaan tsemppiä Julialle. Olet hyvän asian puolesta liikkeellä, mutta maailma on vain hiukan vaikea näille. Mahdollisten mukaan lähtijöiden on kumminkin tiedostettava riskit.  :)

Noo tuottajan kannalta miinuksena vois nähdä sen vaivan, joka syntyy kun tilatut kamat pitää kerran kuussa kootusti viedä so*****un paikkaan, esim. kyläkaupalle.

Tapani oli oikeassa, kyse on yksityisistä tilaajista, perheet, miksei pienet yhteisötkin esim. työporukat. Toiminnan on tarkoitus olla pienimuotoista. Hankkeen aikana toiminta vakiinnutetaan, ja sen päättymisen jälkeen ruokapiirin toiminnasta vastaa paikallinen toimija (yksityishenkilö tai yhdistys).

Tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa, vaan saada edullista, terveellistä ja ympäristöystävällistä lähiruokaa asukkaille. Tilaajien tuotteista maksama raha ei kierrä hankkeen kirjanpidon tai muiden välikäsien kautta, vaan se menee suoraan tuottajille. Ei tuottajan ole tarkoitus pelkästään tämän kautta elää, vaan saada vaivatonta lisätienestiä pienellä panoksella. Kyseessä on tällä alueella pioneerihanke, eli bonuksena tulee ilmaista mainosta ja näkyvyyttä maatilalle :)

Jaahas. Enpä ole törmännyt tuollaisiin ruokapiireihin ennen. Eräänlaista suoramyyntiä ilman kiinteää myyntipistettä siis. Kyse on enempikin kontaktiverkosta.

Tuossa vakiinnuttamisessa onkin puuhaa. Ja kannattaa todellakin miettiä alusta pitäen, että miten toiminnalla on edellytykset jatkua hankkeen jälkeenkin.

Mutta en halua lannistaa. Se ei ole tarkoitus  :)

Reino

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 581
  • Hämeen hitain.
Vs: Tuottajat Keski-Suomessa,
Eli muutamia kymmeniä kiloja x tavaraa muutaman kerran kuussa, Semmoinen kokemus että tälläiset asiakkaat ovat myös hintatietoisia, eli tinkimiseksi menee.. Ja jokakerta pakolliset pulinat. Paljon menee aikaa muutaman kympin edesta.



poronpurija

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 959
Vs: Tuottajat Keski-Suomessa,
Ei mene tinkimiseksi. Turun yliopiston opettajien (proffa amanuenssi ym. assistentit )piirissä tämmöinen on toiminut jo vuosia. Eräs luomumunantuottaja kerää autollisen erilaisia tuotteita suoraan tiloilta ja toimittaa kerran viikossa kuorman. Hyvin on kuulemma toiminut

suffeli

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 34
Vs: Tuottajat Keski-Suomessa,
Ei mene tinkimiseksi. Turun yliopiston opettajien (proffa amanuenssi ym. assistentit )piirissä tämmöinen on toiminut jo vuosia. Eräs luomumunantuottaja kerää autollisen erilaisia tuotteita suoraan tiloilta ja toimittaa kerran viikossa kuorman. Hyvin on kuulemma toiminut

Ensinnä, hienoa!
Tässä jokin aika sitten juuri aiheesta täällä yritin kautta rantain palopuheita pitää :-). Myös muualla markkinoin lähiruokaa ja tilamyyntiä. Olen vain ulkomailla, joten täällä käyn lähinnä pysyäkseni Suomen jutuissa edes jollain tasolla mukana.

Toisekseen, lähiruoka ja luomu ei ole missään nimessä menettämässä arvoaan ja asiakkaita, vaan joukko lisääntyy tasaista vauhtia. Ei ole kyllä faktaa osoittaa, ihan mutulla mennään.
En itse ole minkäänlainen piipertäjä-fanaatikko, vaan ihan tavan maaseudusta huolissaan oleva ja mailman asioita miettivä tallaaja.

Tuntuu ehkä tyhmältä sanoa edes ääneen tämä, mutta yleensä tietoisimmat asiakkaat löytyvät sieltä, missä tulotasokin on hyvä. Sieltä voi aloittaa.

Jokaisen toivoisi kauppaavan edes jonkin verran tiloiltaan suoraan, ihanne olisi, jos lähikaupat saisi mukaan.
Toinen ideaalitilanne olisi, että vapaaehtoiset saattaisivat ainakin elonkorjuun aikaan toreille useiden tilojen tuotteita myyntiin ja toimisivat ikäänkuin asian puolestapuhujina, tekisivät ihmisille tunnetuksi oman alueen tilat jne.

Yleensä tiloja ei edes osata etsiä.

Toivottavasti moni lähtee mukaan ilman kullan kiiltoa silmissä (kun ei se kuitenkaan tuota tarpeeksi, aikaakin menee ja plaa plaa plaa), vaikka vain markkinoidakseen maataloutta ja puhdasta ruokaa.
Hyväntekeväisyys voi olla myös tällaista työtä ;-) ja lapsilleen voi jättää toivon tulevaisuudesta.

Tässä muutama nopsasti etsitty linkki:

http://www.lahiruokaa.net/

http://www.ruokapiiri.fi/clientHome.php

Seuraava juttu napattu tällaiselta sivulta:

http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/ruoka/ekokokki/lahiruoka/

Vaikuta kuntaasi

Suuri osa suomalaisista nauttii päivittäin ainakin yhden aterian joukkoruokailussa: päiväkodissa, koulussa, terveyskeskuksessa, vanhainkodissa. Kunnan päättäjille voi tehdä aloitteita lähiruoan suosimisesta joukkoruokailussa.


Niin, kyllä ihmisiä kiinnostaa, jos vain joku antaa tietoa aiheesta ja tarjoaa...

Viimeksi muokattu: 19.06.09 - klo:15:09 kirjoittanut suffeli

Ei ne työt tekemällä lopu- kokeiltu on.

japa

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3
Vs: Tuottajat Keski-Suomessa,
Lähiruokahanke etenee, Ylen sivuilla oli maininta aiheesta:

http://yle.fi/alueet/keski-suomi/2009/07/lahiruokapiiri_alkaa_pyoria_872374.html