Nyt on Atlantin takana kaksi kokeilua menossa, et verot poistetaan niiltä joilla on maksukykyä. Argentiina ja USA. Voidaan ottaa sieltä mallia. Kuulemma köyhät elää niillä muurilla jotka tippuu rikkaiden pöydiltä.
Mutta oikeesti ensin järjestäisin maataloustuet siten, että se joka halvimmalla tuottaa ruokaa, sitä tuetaan. Näin se menee. Esim Cap tuki oli suurinta niissä maissa ja alueilla missä suurimmat hehtaarisadot. Näin ainakin 1995.
On kaksi peltoa jossa kasvaa samaa viljaa. Toisesta pellosta tulee satoa 9tn/ha ja toisesta pellosta tulee 2tn/ha. Viljasta saa 100 euroa tonnilta. Toisen pellon sato on arvoltaan 900 euroa ja toisen pellon sato on arvoltaan 200 euroa.
Jos kaksi ihmistä tekee työtä ja toinen tekee 20 linnunpönttöä tunnissa ja toinen 5 linnunpönttöä tunnissa, niin molemmat ihmiset saavat saman verran palkkaa työstään.
Tämän samanarvoisuuden mahdollistaa sosiaaaaalidemokratia. Se on kuitenkin vastoin luonnon lakeja joten vaikutus on rajallinen ja jossain vaiheessa, kun proseduuri on viritetty inhimilliseen huippuunsa, taloudellinen kannattavuus alkaa kärsiä. Jos joku tekee linnunpöntön maailmassa huomattavasti halvemmalla, sosiaaliseen demokratiaan perustuva linnunpönttötehdas jää kakkoseksi.
Peltoon voidaan lisätä kationinvaihtokapasiteettia ja sitä mukaan ravinteita. Myös rakennetta ja vesitaloutta voidaan parantaa. Terveillä ihmisillä vaihtoehtona yleensä on koulutus ja osaaminen. Eikä mikään viikon kurssi vaan yleensä koulutus, joka yleensä tapahtuu nuorella iällä. Sitten vanhemmalla iällä on jo sen verran "viisas", että pystyy opiskelemaan pelkistä kirjoista tai muista lähteistä.
Olisihan se hienoa, että kaikki pidettäisiin mukana menossa, mutta kun talous perustuu globaaliin kilpajuoksuun, yhä vähempimuumisessa suomalaisessa yhteiskunnassa jäädään jalkoihin. Kun Suomi "ravinneköyhtyy", tasapuolisuutta ei voida ylläpitää maailman tappiin asti. Se tarkoittaa verotuksen kiristämistä ja se taas tarkoittaa ostovoiman heikentymistä ja yritysten kannattavuuden heikentymistä.