Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Miten menee?  (Luettu 45983 kertaa)

Paalimies

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2378
Vs: Miten menee?
Idea tuli liian korkealta ja liian aikaisin. No Hannu oli tuossa se voittaja ja muutama sen jälkeinen😉😉.

Mutta on ne tiukkoja paikkoja kun ne viimeiset on ne jotka ratkaisee jääkö hommasta kuin paska. Siis ennen ylitäyttöä joka tulee ahneudesta tai ketjun toimimattomuudesta. Tuota broileri puolen ohjattavuutta voi vaan haikailla. Sopisi tuonne kasvinviljely puolellekin, mutta liikaa on tuottajia ja siipeilijöitä. Kyllä voi olla nautapuolellakin tuotantosopimukset tiukassa kun Viroon myydessä saa yli 40% suuremman tilin

ja101

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6176
  • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: Miten menee?
Idea tuli liian korkealta ja liian aikaisin. No Hannu oli tuossa se voittaja ja muutama sen jälkeinen😉😉.

Mutta on ne tiukkoja paikkoja kun ne viimeiset on ne jotka ratkaisee jääkö hommasta kuin paska. Siis ennen ylitäyttöä joka tulee ahneudesta tai ketjun toimimattomuudesta. Tuota broileri puolen ohjattavuutta voi vaan haikailla. Sopisi tuonne kasvinviljely puolellekin, mutta liikaa on tuottajia ja siipeilijöitä. Kyllä voi olla nautapuolellakin tuotantosopimukset tiukassa kun Viroon myydessä saa yli 40% suuremman tilin
Hannusta tai hänen jälkeisistään tiedä mut nyt koko puulaakin hommissa ollut sentään joku järki...

Mitä enemmän ohjataan niin sen tiukemmassa hirsipuussa olet. Broilerilla se hyvä et tavaran kauppa käy, meillä muilla sit heikompaa. Eiköhän tuo atrian emakkovähennyskin perustu siihen et sisnlihan menekki tippuu joka vuosi sen muutaman prosentin. Nyky maailman tilanteessa ei saada järkeviä vientikauppoja syntymään kun omalle tuotannolle on luotu liian kovat kustannukset.

Kssvinviljelijöiden kenttä on liisn hajanainen. Ei 200 hk:laista sianlihan tuottajakaan pysty asioista sopimaan niin kuinka moninkertainen määrä kasvinviljelijöitä. Näkihän sen noissa taannoisissa vientiyrityksissä et heti kun kotimainen ostaja tarjosi euronkin enemmän niin rivistä livettiin.

Sopimustuotanto kasvinviljelyssä on vähän vaikea asia koska vuodet heilauttelevat satotasoa. Sopimusta voi tehdä jo olemassa olevista jyvistä mut muuten melko epävarmaa.

Nauta on sellainen mielenkiintoinen laji. Siitä on onnistuttu tekemään kaupan hyllyllä niin kallis ettei kaupaksi käy kuin jauheliha joka on viime aikoina ollut loppu hyllyistä. Epäilemättä lihatalot yrittävät saada nautoja sopparin alle mut voi tosiaan olla vaikeaa tällä hetkellä. Mikä tuon hintaeron sit tekee? Kotimainen ahneus vai mikä?
Kyliltä kuultua.... "Luomu ilman paskaa on kuin seksi ilman naista"... 😆