Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe sirppi.fi  (Luettu 2346 kertaa)

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9914
Vs: sirppi.fi
^
Minäkin pidin vuoteen -95 saakka. Tai en ollut edes isäntänä kuin edellisen vuoden, mutta muutama vuosi tuota ennenkin on tai oli isoissa kalentereissa työt ja koneden säädöt ja esim lannoitteen menekki tuolla säädöllä. Nykyään ajo-opastimesta löytyy ruiskutus ja pintalannoituspäivät. Hömppien niittopäivät vipu mobiilista. Muut päivänmäärät muistuu mieleen vaikka lomapäivistä, tai vaikka juhannuksen ympäristöstä. Päivällä nyt justiin niin suurta merkitystä. Jotain merkittävää voi olla ylhäällä puhelimessakin. Päivät saataa olla hyvinkin oikein, mutta sen yksittäisen lannoitesäkin jakaminen järkevästi ajallisestikin voi muuttaa hieman totuutta. Onneksi viime vuosina ollut vain kahta lannnoitetta salttua ja pellon Y3 sta. Y3 t rehumaille ja saltut kaikkeen muuhun ja rehuille mihin y3 ei piisaa. Siinäkään nyt mitään rikollista. Mutta paskan ajo voi vaatia pidempi aikaista näkemystä, jota ei kannata lyödä heti lukkoon . Tämä sama vaikuttaa fosforin tasausjaksojen alkamisiinkin ja sitä kautta niiden pituuksiin. Fosforin köyhtyminen maaperästä on havaittavissa, mutta se kait on tarkoituskin ?

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 20075
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: sirppi.fi
On hiukan surullista, kun joutuu tukihakulohkot ja kartat piirtämään ja mitoittamaan tilapäisvälinein nyt suunnitteluaikana, vaikka Vipuun piirretyt lohkot sisältävät ainoat lopulliset ja pätevät lohkorajat tukihakua varten. Kasvulohkojen järjestystä joutuu tukihaun avautuessa vahtimaan, muuten tietojen siirto jo valmisteltuun viljelyohjelmaan voi karata käsistä.

Tavallaan kahteen kertaan joutuu tallettamaan käsin ja sitten vielä vertailemaan ja korjaamaan käsin, koska automaattiset lohkotuonnit eivät välttämättä osaa korjata virheitä oikein.

Sirppi ei tuo asiaan apua, kuten ei Peltotukikaan. Muuten kyllä alkaa tuntua, että ainakaan Peltotuelle ei ole olemassaolon perustetta, koska Sirppi toimii samoilla nimityksillä ja sisältää myös varastokirjanpidon. Valmiit tukimaksusapluunat ovat jääneet Peltotuesta pois, joten nekin joutuu miettimään ja tallettamaan erillisinä riveinä itse.

-SS-