Ruokajätti Axfoodin vuotuinen Vegobarometri osoittaa, että kasvissyöjäksi tai vegaaniksi ryhtyvien määrä ei ole lisääntymässä, vaan on melko tasaista kahdeksan prosentin luokkaa. Ja ne, jotka ovat flexitaareja, eli syövät joskus lihaa, syövät nyt kasvisruokaa harvemmin.
Entinen ympäristösuojelija Åsa Domeij on Axfoodin kestävän kehityksen johtaja. Hän uskoo, että tämä voi johtua keskustelusta ruoan alkuperästä ja sisällöstä:
- Kun ajattelee kasvisproteiinin korvikkeita, jotkut ihmettelevät, mistä ne ovat peräisin. Ja onko niissä lisäaineita? Tämä ei tietenkään päde kaikkiin kasvisruokiin, mutta saattaa olla joitain, jotka ajattelevat vähän enemmän eivätkä ole enää niin innostuneita.
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.