Syksyn kuvilla ei oikeastaan ole merkitystä. Jos keväällä ennen 15.04. kuvattuna on siinä aidoksi kasvipeitteiseksi merkityllä lohkolla musta multa, ei Ruokavirasto nähtävästi välitä siitä, mitä lohkolla on yritetty syksyllä tehdä, sama vaikkapa näennäis-syyskylvöä. Jos kasvustoa ei keväällä lumen alta paljastu, sitä ei ole, ja lohkon kasvipeitteisyys on joko poistettava tai yritettävä anoa helpotusta, vedoten esimerkiksi talvituhoon. Jos tykkää jankata viranomaisten kanssa, onhan siinä harrastusta taistelunhaluiselle.
Helpoimmalla asiassa selvinnee, kun poistaa selvityspyynnön saaneet lohkot kasvipeitteisyydestä, jos siis 33% silti täyttyy. Aistin melko sinne tänne satunnaisesti heitettyjä selvityspyyyntöjä, 1-2 lohkoa per viljelijä, Ruokavirasto kuitenkin päättää omilla subjektiivisilla silmillään, onko lohko kasvipeitteinen vai ei. Täällä päin on jonkin verran mustuneita syysvehnämaita, jotka kiiltelivät tulvan alla jo syksyllä. Kasvipeitteisyys niiden osalta oli jo alusta asti epävarma. Koska talvituhoista ei ole ohjeissa mainintaa, jää kasvipeitteisyyden määrittely huhtikuun puoliväliin, heti lumien poistuttua ei kannata alkaa kuvia edes ottaa, punertavat pikkuoraspiikit ehtivät muutamassa viikossa tehdä lehden tai kaksi, jos lämpiää nopeasti.
Kamera ei anna ottaa kuvaa alas päin maan pinnalle, vaan vaakasuoraan horisonttiin, joten oraat häviävät maisemaan, niin ettei niitä kuvassa oikein edes näe.
-SS-
Viimeksi muokattu: 18.03.24 - klo:22:52 kirjoittanut -SS-