"Maatalous
Suomalainen ruoka tulee maalta maanviljelijöiden ja maataloustuottajien työn tuloksena. MTK:n työllä huolehditaan siitä, että kotimainen ruokatuotanto säilyy laadukkaana ja kilpailukykyisenä globaalin toimintaympäristön muutosten keskellä.
Kansalaisilla on oikeus mahdollisimman lähellä tuotettuun ruokaan ja sesongin mukaisiin raaka-aineisiin.
MTK:n tavoitteena on myös maaseutuelinkeinojen kannattavuudesta ja arvostuksesta huolehtiminen, jotta maanviljelijät ja maataloustuottajat pystyvät tekemään arvokasta työtään."
---"lähellä tuotettu ruoka"= Lapissa tuotettu maito
---" maaseutuelinkeinojen kannattavuus" = ajetaan Etelä-Suomen tuotanto alas
----"kilpailukykyisenä globaalin toimintaympäristön muutosten keskellä" = tuotanto siirretään pohjoiseen mahdollisimman huonoihin ja kalliisiin olosuhteisiin.