mut, aikuisten oikeesti! mitä toi sarasvuo on kertonu sellasta mitä ei jo iltapäivälehet ole toitottannu? ite en kerta kaikkiaan jaksa kuunnella tollasta jaaritusta jossa ei ajatusta edes itikan navan vertaa! joissain tilaisuuksissa joutuna kuuntelemaan ja ja muutaman minsan jälkeen tulee pakottava tarve poistua paikalta! hitto mikä sössö!
Oletko varma, ettei kysymys ole siitä, että olet luonut Sarasvuosta tietyn mielikuvan ja sen vuoksi et kuuntele, mitä hän puhuu, vaan päättelet asian itse luomasi mielikuvan perusteella? Koska annoit viimeksi Sarasvuolle tilaisuuden? Itsekin ärsyynnyin hänestä joskus 20 vuotta sitten, mutta nyt on myönnettävä, että mies on kasvanut aikuiseksi.
Itse en ole Sarasvuon luentoja kuunnellut, joten en ota niihin kantaa. Sen sijaan totean, että talk shown vetäjänä hän on ollut hyvä. Mies on laittanut itsensä likoon ja tehnyt persoonallisella tavalla ohjelmaa niin, että monesti ovat olleet epämukavuusalueella joko haastattelija, haastateltavat tai yleisö, joskus kaikki kolme. Kyllähän hän on aivan eri tavalla sydämellään mukana käsiteltävissä aiheissa kuin kilpailevan kanavan Enbuske & Linnanahde populaarisine, keveine pinta-aiheineen.
Nelosen ohjelmapäällikkö kertoi lakkautuksen syyksi sen, että ohjelmalla oli vain noin 100 000 katsojaa ja heistä liian vähän alle 44-vuotiaita. No, niinpä. Pikkukakkosella olisi ilmeisesti nelosen tavoittelemaa kohderyhmää riittävästi. Vahinko vain, että se on Ylen ohjelma.
Samainen päällikkö totesi, että vertailunvuoksi Hyvät ja huonot uutiset kerää 300 000 katsojaa ja suurin osa heistä on tavoiteltua kohderyhmää eli
varattomia , anteeksi... nuoria.
Nelosen kohderyhmäajattelussa toki muutenkin korostuu se, että haetaan nuoria ja jälkeen jääneitä, mutta sittenkin tuntuu jotenkin kornilta, että mitä tahansa ohjelmaa verrataan johonkin puolivillaiseen köyhänmiehen uutisvuotoon.
Jostain käsittämättömästä syystä lähes kaikki muutkin kanavat ovat ottaneet kohderyhmäkseen nuoret tyhjäpäät. Virallisesti, sanotaan nuoret, koulutetut, kaupunkilaiset, mutta käytännössä tuo koulutetut tuossa välissä on sanahelinää. Ajatteluun haastavia ohjelmia ei paljoa tule kaupallisilta tv- eikä vähääkään radiokanavilta. Väestön keski-ikä kasvaa ja koulutustaso paranee, mutta ohjelmatarjonta suuntautuu entistä enemmän siideripissiksille.
Ja vaikka TV-2 on myös reivannut tarjontaansa tätä ryhmää kohti (siinä onneksi vain huonosti onnistuen), täytyy todeta, että ei sureta maksaa Yle-veroa.