Tuntuu siltä, että katokorvausta ajatellaan käytettäväksi, silloin kun tuotteen arvo laskee ulkoisten olosuhteiden takia, esimerkiksi ohra ei tule menemään maltaaksi, tuleekin kato, yllätys-yllätys, siis puinti-, rahti- ja kuivauskulut märkänä aikana voivatkin ylittää heikomman sadon arvon ?
Mutta näissä siis pitää laittaa kaikki munat samaan koriin, koko tila samaa mallasohraa. On näitä ollut joskus takavuosina. Onhan se riskinottoa, ja satovakuutus on sitä riskiä tasaamassa.
Silloin kun yleisen tavan mukaan jakaa syys- ja kevätviljoihin, ja sielläkin eri aikaisuusastetta, eihän silloin voi edes saada katokorvauksia, kun riski hajaantuu ja omavastuu on merkittävä.
Eikösse katokorvaus lopukin kohta, ja tulee vakuutusyhtiöiden hoidettavaksi ?
-SS-