Ostoksilla. Sokkona rynnivät, adventtisohjoa kyntivät...
Menenpä aukaisemaan jonkun lahjaputelin, joku siis jää aattona ilman...KIÄH!!!
Sitten vedän Sorkkiksen oppien mukaan Petteriä turpaan. Ja monta kertaa, muuten ei aattona nokka loista.
http://www.youtube.com/watch?v=MLjWw_bC0v8
PS. Oisko jollaki hyvää ohjetta kuuen kilon kinkun paistoon leivinuunissa?
Mikä siinä paistamisessa nyt mättää. Sen kun kannat koivuhalakoja tarpeeksi, kolme sylillistä, ja tuikkaa pesään tulet. Varot sitte niitten tulien kanssa, ettet koko mökkiä kärvennä, saatttaa jouluviinat mennä hukkaan. Siinä sitä lämmittelet ja kun on halot poltettu, sitten jäähyttelet. Muista panna ne pellit kiinni, ja äläkä liian aikasin, muuten voi taas mennä ne jouluviinat hukkaan.
Heität sen kinkun sinne pellille ja pussinkin voit tällätä, jos nyt oikein fiiniksi rupiaa. Sitten lykkäät sen uunin arinalle. Annat sen siellä kypsyä aamuun saakka, eikä niin kauaa, kun se on tollanen kinkunpoikanen. Paistoaika noin 6 tuntia, ja jos tuuri käy niin lusikalla saa syyä. Meni sitten kypsäksi. No jäi sentäs ne jouluviinat. Uunin lämpö passeli,kun ei ihokarvat pala ja kättä kestää siellä pidellä, ei arinaa vasten, ettei mene jouluviinapullon korkin aukasu liian tuskalliseksi.
Hauskaa joulua kinkulla tai ilman.