Ensin tarvitaan lasinen pullo
siihen vettä viiskolmatta
lasketaan kaupungin kraanasta.
Ostetaan sokeria seitsemän kiloa, laatikko hiivaa ja
paljon iloa
työstä tekijälle tuloo.
Siihen pannaan panos pulloon,
pullo pankolle piiloon.
Kun se kiehuu, kuohuu ja pulputtaa
viikkoa kaksi niin huomatkaa:
vielä kilo sokeria sekaan.
Kun vihdoin laannut on pulputus
on aika alkaa tislaus.
Pannu, kolvi, vesilukko,
niitä tarvii joka ukko.
Puhtaat pitää vehkeiden olla,
muuten on homma hunningolla.
Kun vempeleet on ladattu
ja mäskin voima todettu,
pannaan puita pesään.
Pian alkaa tippua
torven täydeltä kirkasta,
mitä riittää seuraavaan kesään.
Jos tahdot ainetta vahvempaa
tee kirkastus vielä uudestaan.
Heitä hiiltä tisleen joukkoon,
anna seistä aamun koittoon.
Sitten tislaa vielä kerran
ja ainees kaataa joka herran.
Kun kirkas on vihdoin valmista
älä unohda ystävää kallista.
Toki hänkin haluaa ilakoida,
tuo mukanaan pottuja, silakoita,
ja molemmilla lystiä piisaa.