http://keskustelu.suomi24.fi/node/2679084
Aihetta sivuten.
Perustan kirjoitukseni panimoteollisuuden itsensä antamiin tietoihin ensimmäisessä kappaleessa.
Suomalainen olut valmistuu lisäentsyymeillä kiihdytettynä 5 vuorokaudessa, ja entsyymeillä prosessi myös pysäytetään. Nopeuden lisäksi on saavutettu hyvä säilyvyys kuljetuksia ja varastointia silmällä pitäen. Vanhoissa olutmaissa oluen valmistus kestää luonnonmenetelmällä 15 vuorokautta, ja säilöntäaineita ei käytetä. Siellä oluen säilyvyyskin on huonompi.
Suomalainen olut on epäpuhdasta, ja rasittaa eritoten munuaisia. Hartsi ja muut jäämät tutkitusti edistävät muun muassa kihtiä, joka sekin aiheutuu munuaisvauriosta. Arvioita voidaan esittää, mutta tarkkaa määritelmää siitä, paljonko olutta ja nimenomaan suomalaista voi juoda, ei pystytä määrittelemään, koska niin monet muuttujat ovat mukana; paino, ikä, sukupuoli, yleiskunto ja eritoten yksilölliset ominaisuudet sisäelimissä, joissa erot voivat olla todella suuria.
Miksi suomalainen olut ei kelpaa keski-Euroopan markkinoille? Samasta syystä kuin suomalainen makkarakaan ei kelpaa lihatuotteena.
Liikaa täyteaineita.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/2679084 Tällaista se on kattopellistä lähtien.