Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Tätä minä olen yrittänyt selittää  (Luettu 2752 kertaa)

Sepedeus

  • Vieras
 Osuustoiminta pilaa kaikki mihin ryhtyy.

http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/terveys.asp?id=2151754

  Kaikki fosfaatit, natriumglutamaatit, nitriitit ovat myrkkyjä.  ;D

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Tätä minä olen yrittänyt selittää
Valistunut kuluttaja pyrkii ostamaan tiloilta suoraan.

Jälleen kerran todistellaan sitä, että aito on aitoa, jonka normaalisti ymmärtää jokainen, joka vaivautuu hieman asiaa miettimään.

Oikeassa olet, osuustoiminta (eli isännät/emännät, omistajat) ovat olleet tässäkin asiassa pyöriteltävinä ja luottavaisina palkattuun väkeen.

Ehkä valistuneiden kuluttajien lisääntyessä (jotka ostavat käsittelemätöntä lihaa) Voidaan teollisuutta "purkaa" ja kehittää suoria myyntikanavia ilman välikäsiä(kauppaa, osuus :D kauppaa). Tämä ei kyllä toteudu, mutta olisi tuottajan ja kuluttajan etu. Kaupassa maustamaton liha on kallinpaa kuin marinaadisotkut, miksi-ei ainakaan edistä myyntiä?

Kuuluuko isännän/emännän ääni osuustoiminnassa, ei kuulu!
t. soittopyyntö voimassa v.2004 asti, koskien pakkausmateriaaleja, en osta ropposiin (liian paljon muovia, jätettä) pakattua lihaa/makkaraa kuin poikkeustilanteessa, enkä ole ainoa ;)

YlikylänJotenSaletistiHot

  • Vieras
Vs: Tätä minä olen yrittänyt selittää
Elintarviketeollisuus pyrkii jalostusasteen nostamiseen, eli  raaka-aineista pyritään tekemään pitkälle jalostettuja tuotteita, jotta saadaan lisäarvoa.

Jos ihmiset ostaisivat vain raakaa lihaa kaupasta, ja itse tekisivät kotona jauhelihat, makkarat ym. niin meillä tuskin olisi nykyisen kaltaista lihateollisuutta,  tuskin osuuskuntiakaan.

Miksi sitten on menty tähän, että on tarjolla pitkälle jalostettuja lihatuotteita, makkarat ,leikkeleet, marinoidut lihat ym. ym. ?
Johtuuko se siitä, että kuluttajat niitä haluavat, vai siitä, että elintarviketeollisuus niitä tarjoaa?  Eli kumpi  tulee ensin, tajonta vai kysyntä.
Nykyihminenhän ei ainakaan arkisin halua käyttää kovinkaan paljon aikaa ruuan laittoon, vaan on helpompaa laittaa leivän päälle makkaraa tai leikkelettä  tai tehdä nopeasti jokin jauheliha- tai makkarakastike, siinä sitten tulee näiden makkaroiden ja leikkeleiden mukana nitraatteja ja suolaa aivan liikaa.

Maitopuolella on sama juttu, on jos jonkinlaista "terveysvaikutteista valmistetta.

Tunnettu lääkäri Antti Heikkilä on tätä arvostellut blogissaan:
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=186

Kyllähän totuus on, että mahdollisimman vähän käsitellyt, siis mahdollisimman vähän jalostetut ruoka-aineet ovat terveellisimpiä, mitä enemmän ruokaa prosessoidaan ja mitä enemmän siihen laitetaan säilöntä- ja muita lisäaineita, sitä epäterveellisemmäksi ruoka muuttuu, itse en jaksa uskoa niihin vakuutteluihin, joiden muaan nämä lisäaineet olisivat vaarattomia.

Mutta kun halutaan että ruoka säilyy pitään ja  sitä on helppo valmistaa vain lämmittämällä mikrossa, niin siitä helppoudesta joudutaan hinta maksamaan.

Viimeksi muokattu: 22.07.10 - klo:09:30 kirjoittanut YlikylänJotenSaletistiHot

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Tätä minä olen yrittänyt selittää
Hyviä kysymyksiä! Montako kertaa olette törmänneet vaativaan asiakkaaseen kaupassa? Minä yhden kerran, rouva vaati saada herkkusieniä tiskiin kun ne valikoimasta puuttuivat :D

Sama juttu joka paikassa, luodaan tuote, tuodaan markkinoille mainosrytinällä, kuluttaja opii ja tottuu tuotteeseen -ja näin kuluttaja on vaatinut  >:(

Tai tehdään kysely, haluatko ruoanlaitosta helpompaa-kyllä,
haluatko ruoan säilyvän pitempään-kyllä, haluatko aikaa enemmän perheelle-kyllä, olisiko makkaran säilytysastia hyvä siinä samalla-kyllä, haluatko maukkaita, maistuvia ruokia-kyllä, haluatko halpaa ruokaa- KYLLÄ jne. jne.

Entä jos kysyttäisiin haluatko olla b-luokan kansalainen, ostaa sekundaruokaa-en, haluatko olla ympäristön saastuttaja-en, haluatko ruoassasi kaikki värit, säilöntäaineet, glutamaatit-en, haluatko ottaa riskin terveydellesi ja ympäristöllesi-en, oletko valmis maksamaan laadukkaammasta ruoasta- ::) jne.jne.

de Citonni

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8718
  • Don't dream your life, live your dreams.
Vs: Tätä minä olen yrittänyt selittää
Reilusti lisää kotitaloustunteja peruskoulun yläasteelle olis ehkä aiheellista.  :D
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Tätä minä olen yrittänyt selittää
Ennen ei säilöntäaineita käytetty!!! Ei tiedetty mistään natriumbentsoaatista tai bentsoehaposta jotka ovat pahoja säilöntäaineita. Pelkästään Atamonia kaadettiin pullosta hilloihin ja sillä selvä, ei siihen muuta tar*****.

Ai niin... Atamon on valmistettu natriumbentsoaatista ja bentsoehaposta  ;D

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Tätä minä olen yrittänyt selittää
Reilusti lisää kotitaloustunteja peruskoulun yläasteelle olis ehkä aiheellista.  :D

  Meinaatko että aivopestäis lisää  ;D

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Tätä minä olen yrittänyt selittää
Maaseudulle oli eksynyt kulkija, oli jo aika huonossa kunnossa, lopulta löysi asutusta ja kyläkaupan portaille tuupertuneena sai kauppiaalta kysyttyä "olisiko teillä mitään suuhun pantavaa?" , kauppias siihen,"voi tokkiinsa, on Atamoonnii, ongenkoukkuu, suihtirautaa"  ;D