Etelän karjankasvattajat on pyytänyt liikaa lihastaan ja HK on maksanut. Vastuu on paikallisilla tuottajilla.
HK kaatuu samaan kuplaan, kuin Karjaportti. Kilpailijoiden pois ostaminen markkinoilta on kallista puuhaa. Kun yhden ostaa pois, niin kaksi on tilalla.
Mitäs se Karjaportti ostikaan?
Kyllä ne molemat yhtiöt helisivät vain volyymin puuteen takia, kun he joutuvat kilpailemaan liian pienen tuottajakentän takia samoista lihoista kaikkien kotimaisten lihatalojen ja pikkuyrittäjien kanssa.
Tanskalaiset pärjäävät juuri sen takia että heillä se tuottajakenttä on kyllin suuri.
Kun alkutuotanto on kyllin suurta, niin sitä voi myydä ulkolaiselle vähittäiskaupalle muutakin kuin yksittäisiä dumppaus liha eriä. Ei ne kaupaat ota niitä "lihapullia" hyllyynsä, jos ei ole mitään luotettavuutta että tuotetta riittää myyntiin tulevaisuudessa .
Sama järjestely on jo melkein kaikilla kauppaketjuilla. Aivan sama vaikka möisit halkoja vaikka Bauhausin kautta. Sillä kauppa velottaa siitä hyllypaikan pitämisestä. halkojen riittämättömyydestä, liian hitaasta tavaran kierrosta, tarjouskuvastoon pääsemisestä ja ottaa reilun katteen myynnistä.
Pärjäät ja pysyt markkinoilla vain toimitusten varmuudella ja edullisen hinnan takia. Se kivijalka myymälä ja sen nettikauppa vain varmistavat sen että laatu ja hintatietoiset asiakaat kulkeva halkojesi ohitse ja ne ostavat sen jos tarvetta on.