Nyt pitää kysyä tekeekö täällä paaliin ilman aineita muut kun minä? Kyllä mäkin tarkkuussilppuri kaudella "nielin" happoa tai ainakin kaasua ja muutama muukin työtapaturma lähipiirissä. Osa tietysti tyhmyyttä ja huolimattomuuttakin. Muistaa ne isän sormet lapsuus ajaltani, kun sitä painovoimalla toimivan hapottimen suutinta oli pitänyt putsata, joka kevät ja syksy. Omia tuttuja jotka tekee paaliin, niin yksi joskus sanoi tekevänsä bakteereilla ja muut ilman. Jopa tuubiin lykätään paaleja ilman mitään aineita. Kyllä mäkin artturista 6 arvosanoja joskus olen saanut. Rehu oli vaan mielestäni hyvää , lypsättävää ja lehmille maistuvaa. Mutta kun se voi jälki lämmetä. No helteillä tuon kyllä huomas, mutta yleensä muulloin se muuttuu jo aiemmin paskaksi ja maidoksi. Kuten sanoin joskus tulee mieleen , jospa jotain kokeilis edes verrannoksi, mutta kait se on laiskuus joka saa jatkamaan samalla tyylillä. Ja paalejakin olen joskus myynyt. Aikoinaan samoille ostajille vuosittain, mutta niiltä karjanpito on loppunut tai oma rehuntuotanto kasvanut. Enkä mä muista, että kukaan koskaan olis laatua mitenkään moittinut. Toki tarpeessa kaikki on kait hyvää tai edes kohtalaista. Nyt näköpiirissä ei ole myyntiä. Helpompi täsmätä oma rehusato minimiin , kuin maksimiin ja taloudellisesti ollaan samassa. Tänä vuonna kait piti yrittää sitä "maksimia" siinä silti onnistumatta. No onneksi nuo märät mössykät on "säilynyt" ja vielä kelpaavatkin lehmille. Myyrien tekemien reikien ja muutaman käärinnässä tai pystytyksessä tulleen reijän takia sanoisin, että kymmenen tuhannen paalin kokemuksella (2001 ->) 30 paalia on nostettu muovinpoiston jälkeen mettään.