Byrokratia tulee vastaan tietyssä pisteessä. Asiaa hieman selvitelleenä tossa joskus muinoin vähän aikaa sitten liitän vastaukseeni erään palasen eräästä viranomaislausunnosta:
Maidontuottaja saa itse myydä raakamaitoa 2500 litraa vuodessa suoraan tilalta ilman laitoshyväksyntää tekemällä toiminnasta elintarvikehuoneistoilmoituksen kuntansa elintarvikevalvontaan. Tilalta myynti tapahtuu pääsääntöisesti asiakkaan astiaan irtomaitona. Siis yhteensä vuodessa 2500 litraa. Jos tämä määrä ylitetään, on tuottajan haettava toiminnalle maitoalan laitoshyväksyntää. (Tätä enimmäismäärää on tarkoitus nostaa seuraavassa elintarvikelain muutoksessa. Se tulee näillä näkymin nousemaan joko 5000 tai 10000 litraan vuodessa, ei vielä tietoa, kumpaan.)
Lisäksi väliltä sensuroituna tekstiä...
Ja loppukaneettina:
Omavalvonnan vaatimukset lisääntyvät sitä mukaa kuin toiminta monipuolistuu tai toiminnan elintarvikehygieeniset riskit kasvavat.