_________________________________
Arto Lauri 66. MPsw Salonen, Kalli
https://www.youtube.com/watch?v=kCt0rFccpxU--------------------
Arto Lauri 65. Med Olli III
https://www.youtube.com/watch?v=ketNB6pLbUk--------------------------
T&T YDINVOIMA
Janne Luotola, 9:33
* Kiinnostavaa huomata miten TARKKAAN näitä meikäläisenkin videoissa julkaisemia säteilyeroosion USIA tulkintoja on alettu tutkia. Juu artikkeli kyllä suoraan revittelee, ettei säteilyeroosion tutkimista tehdä.
*Koska EI muka ole mahdollista! Mutta kuten videoitani ja kirjoituksiani tutkineet tietää. KYLLÄ säteilyn eroosiota VOI tutkia. Mutta sitä ei tehdä. Koska IAEA/ CIA poliisiviranomaiset kylmästi KIELTÄÄ harrastamani tutkimukset!
Turvallinen käyttöikä vain päiviä eikä vuosikymmeniä - Säteily haurastuttaa ydinvoimalan teräksen.
Michiganin yliopiston tutkijat Yhdysvalloissa ovat tutkineet, kuinka suurienergiset ionisäteet vaurioittavat ferriitti-martensiittiterästä, jota käytetään ydinreaktoreiden komponenteissa.
Tutkimuksen tulos on, että ydinreaktorin suurienergiset neutronit vaurioittavat terästä huomattavasti jo päivissä laskettavassa ajassa vuosikymmenten sijaan.
Edistyneiden reaktoreiden, kuten suolareaktoreiden, rakenteelliset komponentit joutuvat kestämään fission aiheuttamaa äärimmäistä säteilyä ja yli 400 celciusasteen lämpöä. Tällaisen vaikutuksen testaaminen on niin kallista, että se on käytännössä mahdotonta. Testi on kuitenkin välttämätön, jos halutaan parantaa ydinvoimaloiden teräskomponenttien kestoa.
Tutkijat järjestivät korvaavan kokeen ionisäteillä tavallisen reaktiosäteilyn sijaan. Reaktorin komponentteihin laitettiin heliumatomeita, jotka saivat simuloida alfahiukkasia. Näytteisiin kohdistettiin hiukkaskiihdyttimellä tuotettu ionisäde viiden miljoonan elektronivoltin energialla 460 celciusasteen lämpötilassa useiden tuntien ajan.
Jälkikäteen tutkijat mittasivat elektronimikroskoopilla, millaisia vaurioita komponentteihin oli syntynyt. Teräksessä oli monissa kohdissa aukkoja, joita ennen testiä ei ollut.
Testikappaleiden vaurioita verrattiin käytössä olleiden ydinvoimaloiden vuosien 1985-1992 aikana valmistettuihin komponentteihin. Vauriot muistuttivat paljon toisiaan. Johtava tutkija Gary Was ja kumppanit uskovat, että tutkimuksen avulla voidaan kehittää yhä kestävämpää terästä ydinvoimaloihin.
* Tavalliseen rauta- atomin sidoksen valenssin kesto on 8,7eV. On päivän selvää mitä tekee kun noihin kohdistetaan tässäkin mainittu 5 000 000eV säteilyosumia. Puhumattakaan perusfission 200 000 000eV pommitukset. Siinäpähän kehittelevät. MIKÄÄN tunnettu alkuaine EI kestä. Vaan kaasuuntuu ++..IONI kanavasäteilyn kaasuplasmoiksi heittämällä. kuten tähänkin asti. SUPER AINEITA kun ei OLE kvanttitasolla olemassakaan.
------------------