Ajatus/logiikka katkeaa useassa paikassa. Toki se on söpöä, että tuottaja korjaa sadon omin käsin. Vai onko ?
Luomu on totta. Onko luomu ravinnerikkaampaa vai -köyhempää, siitä on jo tutkimustuloksia.
Lähi-sitä ja lähi-tätä ei ole totta. Se on sama (esim. sauvolainen) mansikka, minkä voin ostaa Salossa marketin ovensuussa tai Espoon Sellon marketeista. (Lähilääkärikin on muotihokema, vaikka se tarkoittaa vain, että se 1 lääkäri tekee sen, mihin paukut riittävät. Harvempaan sijoittuvissa, vahvoissa terveyskeskuksissa voisi saada jopa nopean erikoislääkärin väliintulon, mutta ei. Se ei ole lähijotain).
Sitä ei voi kiistää, etteikö ole oikein rakentaa esim ravintolan brändiä paikallisruoan varaan. Siitä vaan - pääasia, että joku on valmis maksamaan lähiruokakokemuksesta.
Saksassa n. vuosi sitten ollut ehec-epidemia muuten lähti juuri tuollaiselta lähi/luomutuottajalta. Tilalta ei löytynyt mitään, mutta toimitusketjut johtivat vedenpitävästi Gärdnerhof Bienenbütteliin.
Lähiruuassa ja luomussakin ei ole kyse pelkästään ruuan tuottamisesta, esim. Ranskassa kyse on kulttuurista, kuten myös Suomessa jos se oikein ymmärretään, sekä hyvin tärkeästä asiasta tulevaisuuden kannalta, eli paikallistaloudesta, nyt kun kaikki kouhkoaa eurokiimassa glopaalista maailmasta ja yhteisistä markkinoista, niin tosiasia vaan on että tarvitsemme myös paikallistaloutta ja paikallisia markkinoita, siellä ne työpaikat on
Myös jenkeissä tämä on tajuttu, siellähän tänä päivänä tuetaan paikallistaloutta myös energiapuolella, maajussi tankkaa biopolttoaineita jotka on tuotettu omalla pellolla ja näin on myös toisessa suuressa maatalousmaassa, eli australiassa