Kertokaapas te joilla on kokemusta luomumaidon tuotannosta, kun minulla on tarkoitus mennä luomukurssille ja mahtollisesti siirtyä luomumaidon tuotantoon( ainakin vakavasti harkitsen), että mitä suden kuoppia kannattaa välttää. Katsoin eviran sivuilta vaatimuksia navetan ym. suhteen. Ikkunoita meillä kyllä riittävästi, mutta miten lasketaan ritilä ala pihatossa? Otetaanko parsien pinta-ala huomioon? entä muut tilat, esim. lypsyasema jne? Peltoala meillä on melko pieni, mutta riittäisi vaatimukseen. Rehuntuotanto olisi nurmen osalta kyllä omavaraista, mutta miten väkirehut kannattaa hankkia? Sopimus luomukasvinvijelytilan kanssa? Onko olemassa luomuhyväksyttyä täysrehua? (Muistaisin kuulleeni joskus sellaisesta). Entä paljonko pitää olla laidunalaa käytössä? Meillä ulkotarha mahdollisuus ympäri vuoden, mutta vain vähän laidunta käytössä.
Asiallisia vastauksia odottaen.
Tässä lista missä järjestyksessä kannataa tehdä ja mitä!
-Ensin se luomukurssi
-pellot luomuun
-Eläimet 3 vuoden päästä luomuun.
Kinnusen myllyllä on ainakin luomutäysrehu, tosin hinta on muistaakseni melko suolainen. Pellot ensin että ei tule yllätyksiä ruokinnassa. Ruokinnassa kun saa käyttää 20% sv2 luomu säilörehun lisäksi. Kannattaa selvittää naapuruston halukkuus luomuviljan ja valkuaiskasvien viljelyyn.
Itselläni pellot tulee nyt sv3, eli siirtymävaihe olisi lusittu. Eikä sadossa ole mitään erikoista notkahdusta tapahtunut kuin ensimmäisenä vuonna. Itse lähdin varmistamaan säilörehun riitävyyden ja kaikki pellot on nurmella. elukat ruokitaan täysrehulla tällä hetkellä.