Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Laktoosi %  (Luettu 2340 kertaa)

Ojala

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6207
  • Edelläkävijä ajaa Variolla...
Laktoosi %
Maidon laktoosi % rehustuksen mittaukseen ja säätöön ???
Yli 4,5 % tavote  :o

Ruokintagurut väittää kalsiumin vajauksen näkyvän alle 4,5% arvoina
ja maidontuotannon laskuhan siitä seuraa ???
Köyhän täytyy ostaa vain parasta,
siksi Fendt... ;)
(Vanha saksalainen sananlasku)
ps. Totuudenpuhujaa harvoin kiitetään ;-)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Laktoosi %
Tuonko ET:n guru kävi sinulle kertomassa  ;D

Eikä se prosentti ole 4,5

Ja koko juttu on aika ristiriitainen ainakin suomalaiset tutkijat tyrmäävät ajatuksen "totaalisena humpuukina"  :-\

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Laktoosi %
Toi ajatus on peräisin, ainakin mulle, jostain rapakontakaisesta lehdestä. En usko tuon 4.5% pitävän paikkansa muilla kuin holsteineilla ja maissivaltaisella ruokinnalla.
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

Ojala

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6207
  • Edelläkävijä ajaa Variolla...
Vs: Laktoosi %
Nyt pienellä otannalla vaihtelut 3,5- 4,6% tilojen välillä  :o

Muuttujia peltojen ph ja ruokinta kotovaraisesta täysrehuun  ::)
Köyhän täytyy ostaa vain parasta,
siksi Fendt... ;)
(Vanha saksalainen sananlasku)
ps. Totuudenpuhujaa harvoin kiitetään ;-)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Laktoosi %
Nyt pienellä otannalla vaihtelut 3,5- 4,6% tilojen välillä  :o

Muuttujia peltojen ph ja ruokinta kotovaraisesta täysrehuun  ::)

Juu... laktoosi EI voi olla 3,5 ellei maitoon ole sotkettu lisävettä 20% määrästä. Kyl sää oot nyt saanut valkuaisprosentin kun olet kysynyt.

Robotiloilla laktoosi on yleensä vähän alempi kuin asematiloilla. Lieneekö syynä kalkkivaje vaiko se että vettä lirahtaa joukkoon vähän enemmän ??

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9860
Vs: Laktoosi %
4,44 - 4,62 vaihteluvälillä vuonna 2011. Kysymys kuuluu mitä tuo kertoo? Mulle ei mitään, siitä ei edes makseta :o

Carlosi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 325
Vs: Laktoosi %
Mulle sanoi tuo et:n mies että kivennäisruokinnasta ja sen puutteesta kertoo. Faktaa kellään?

Ojala

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6207
  • Edelläkävijä ajaa Variolla...
Vs: Laktoosi %
Mulle sanoi tuo et:n mies että kivennäisruokinnasta ja sen puutteesta kertoo. Faktaa kellään?

Meil oli kivennäis yliruokinta ja sit normi, ei näkyny laktoosiarvossa.
n.3 kk aika oli yli ja nyt 1kk normissa...
Köyhän täytyy ostaa vain parasta,
siksi Fendt... ;)
(Vanha saksalainen sananlasku)
ps. Totuudenpuhujaa harvoin kiitetään ;-)

Ojala

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6207
  • Edelläkävijä ajaa Variolla...
Vs: Laktoosi %
Nyt pienellä otannalla vaihtelut 3,5- 4,6% tilojen välillä  :o

Muuttujia peltojen ph ja ruokinta kotovaraisesta täysrehuun  ::)

Juu... laktoosi EI voi olla 3,5 ellei maitoon ole sotkettu lisävettä 20% määrästä. Kyl sää oot nyt saanut valkuaisprosentin kun olet kysynyt.

Robotiloilla laktoosi on yleensä vähän alempi kuin asematiloilla. Lieneekö syynä kalkkivaje vaiko se että vettä lirahtaa joukkoon vähän enemmän ??

Juu, se 3,5 % oli valkuainen ja 4,5% laktoosi
Köyhän täytyy ostaa vain parasta,
siksi Fendt... ;)
(Vanha saksalainen sananlasku)
ps. Totuudenpuhujaa harvoin kiitetään ;-)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Laktoosi %
Nyt pienellä otannalla vaihtelut 3,5- 4,6% tilojen välillä  :o

Muuttujia peltojen ph ja ruokinta kotovaraisesta täysrehuun  ::)

Juu... laktoosi EI voi olla 3,5 ellei maitoon ole sotkettu lisävettä 20% määrästä. Kyl sää oot nyt saanut valkuaisprosentin kun olet kysynyt.

Robotiloilla laktoosi on yleensä vähän alempi kuin asematiloilla. Lieneekö syynä kalkkivaje vaiko se että vettä lirahtaa joukkoon vähän enemmän ??

Juu, se 3,5 % oli valkuainen ja 4,5% laktoosi

Jos lähtötieto poikkeaa yli 5% oletuksesta niin silloin tieto on väärä  ;) Mä olen tottunut siihen että 50-60% lähtötiedoista on vääriä... josta voi päätellä että ainakin puolet Suomen naudoista ruokitaan edelleen aivan tuuripohjalta  ;D